God å skrive på

Acer Aspire One 722

Aspire One 722 viser at Brazos passer godt i et litt større format.

FULLSTØRRELSE: Tar du målebåndet fra A til Æ på tastaturet, måler det ca. like langt som på et vanlig tastatur.
FULLSTØRRELSE: Tar du målebåndet fra A til Æ på tastaturet, måler det ca. like langt som på et vanlig tastatur. Foto: Nicholas Paulik
Publisert Oppdatert
</head>
Acer Aspire One 722
Acer Aspire One 722 Foto: Nicholas Paulik

Spesifikasjoner: Acer One 722D

Prosessor: AMD C-50

Minne: 2 GB DDR3

Skjermkort: Radeon HD 6250

Skjerm: 11,6 tommer (blank)

Oppløsning: 1366 x 768 (16:9)

Harddisk: 250 GB, 5.400 RPM

OS: W7 Home Premium 64-bit

Vekt: 1,35 kg

Vår Aspire One 722 kom med et 3-cell-batteri som ikke bygger i høyden. Kombinert med et ellers kompakt og jevnt utseende, gjør det den praktisk å putte rett ned i veska eller sekken. Vi synes bølgene bakpå lokket er en kul designmessig gimmick, men lokket kunne gjerne vært i matt finish for å unngå fingeravtrykk.

Resten av maskinen har et stilig, sort og nøkternt utseende, og tar seg bra ut straks klistremerkene er fjernet. Vi merker allikevel et sterkt billigpreg, som understrekes av et ganske mykt og bøyelig chassis, med en markant kneppelyd hvis du trykker litt hardt på håndleddstøtten.

Taster i full størrelse

Acer har utnyttet 11,6-tommersformatet veldig bra ved å la tastaturet gå omtrent helt ut i kantene. Det betyr at tastene har normal størrelse, og er med på å gjøre dem veldig behagelige å skrive på i lengden. Like fornøyde er vi ikke med musa. Her er clickbar-varianten brukt, som vi har klaget på ved mange bærbare før. Knappene er også litt vel harde, og musa blir slitsom med mindre du venner deg til å tappe på museflaten istedenfor.

Batterilevetiden er ikke direkte ille, men bare litt over fire timer er ikke noe å juble for i netbook-sammenheng. Det er dog verdt å merke seg at Aspire One 722 blir solgt med 6-cell-batteri her til lands. Dette er dobbelt så kraftig, og vil dermed gi rundt åtte timer levetid. Operativsystemet som følger med er Windows 7 Home Premium. Akkurat denne er litt vrien. På en side kunne maskinen vært billigere eller bygget bedre med den rimeligere varianten Windows 7 Starter. Samtidig er Starter håpløst begrenset ved at du ikke kan gjøre grunnleggende ting slik som å bytte skrivebordsbakgrunn eller farger på vinduene.

Vi lar derfor dette valget være opp til deg og dine prioriteringer.

Praktisk oppløsning

En fordel med å gå steget opp til 11,6 tommer er at oppløsningen 1366 x 768 er mer utbredt. Vi synes det er helt passende for denne skjermstørrelsen, og med mindre du har dårlig syn skal det gå helt fint an å bruke den uten å sette opp DPI-innstillingene i Windows. Bildet skal derfor i utgangspunktet virke mye skarpere hvis du er vant med 15,6-tommere med samme oppløsning, men dessverre er det noe kornete i likhet med mange andre billige paneler. Ellers er skjermen helt grei i bruk, så lenge du har enkle behov. Matt belegg kunne vært en fordel for mange på farten, men dette er i høy grad smakssak og ikke noe vi trekker for i testen.

Maskinen blir stort sett bare varm helt til venstre ved den bittelille viftegrillen. Under testingen syntes vi ikke at det var noe problem å ha den i fanget, men i verste fall er den liten og lett nok til å kunne ligge kun på det ene låret. Vifta går konstant og gir hele tiden fra seg en noe høyfrekvent sus. Ikke nok til at vi vil klassifisere den som bråkete, men ikke blant de mest stillegående maskinene vi har testet heller.

Tilbake til hovedtesten

Les også:

Slik er HTCs Facebook-mobil

Slik setter du Android-mobilen din opp mot Google

Bra lyd på liten tube

Testresultater

Benchmarks

 

Acer Aspire
One 722

 

3DMark Vantage

 

E2163

 

PCMark Vantage

 

1816

 

PCMark Vantage - Gaming

 

1592

 

PCMark Vantage - HDD

 

2456

 

x264 Benchmark HD (pass 1)

 

8,86 fps

 

x264 Benchmark HD (pass 2)

 

2,00 fps

 

Futuremark Peacekeeper

 

852

 

WinRAR Benchmark

 

350 KB/s

 

Windows Experience Index

 

2,8

 

BatteryEater - Classic

 

1t 30m*

 

BatteryEater - Reader

 

4t 14m*

 

 Acer Aspire One 722
Acer Aspire One 722 Foto: Nicholas Paulik

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning