WD MyPassport Wireless

Denne gir deg to trådløse terabyte

Nyttig for fotografen, men du bør være litt tålmodig av deg.

MINI: WD MyPassport Wireless er en liten, trådløs harddisk som du kan putte i sekken og bruke når du trenger ekstra lagringplass for film eller bilder.
MINI: WD MyPassport Wireless er en liten, trådløs harddisk som du kan putte i sekken og bruke når du trenger ekstra lagringplass for film eller bilder. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Stor kapasitet

+ Ryddig brukergrensesnitt

+ FTP-server

+ DLNA-server

- Litt treg i bruk

- Ikke AC-nettverk

BATTERI: Vi målte batterilevetiden på WD MyPassport Wireless til fem timer.
BATTERI: Vi målte batterilevetiden på WD MyPassport Wireless til fem timer. Foto: Produsent

Harddiskprodusenten Western Digital har skjønt at alt skal være trådløst, og slipper My Passport Wireless som er en WiFi-utstyrt ekstern harddisk med 500 GB, 1 TB eller 2 TB avhengig av modell.

Den er i utgangspunktet svært enkel i bruk, og den raskeste måten å koble den til trådløsnettet ditt er å bruke WPS. Alternativt kan du koble deg til trådløsnettet enheten selv oppretter, og sette opp WiFi-innstillingene manuelt.

Gode kommunikasjonsmuligheter

My Passport Wireless er tilgjengelig som en vanlig nettverksstasjon på datamaskiner, og endringer av innstillinger kan gjøres via et webgrensesnitt som er veldig oversiktlig og brukervennlig.

Der kan du blant annet endre WiFi-innstillinger, få informasjon om kapasitet og batteritid, og endre hvordan SD-kortleseren skal oppføre seg når du setter inn et kort.

I tillegg finnes appen My Cloud for iOS, Android og Windows Phone som gir deg de samme innstillingsmulighetene i tillegg til tilgang til filene på disken.

Dessverre er den innebygde filtypestøtten i appen ganske begrenset, men det er i hvert fall mulig å vise bilder, PDF-er og Word-dokumenter.

Android-brukere kan også i større grad dra fordel av tredjepartsapper til videoavspilling og framvisning. Det har ikke iOS-brukere like store muligheter til, men et godt tips for videoavspilling er å bruke appen Infuse.

Ikke minst inneholder også My Passport Wireless en FTP-server som for eksempel kan brukes til å overføre bilder direkte fra kameraer som støtter det.

Flere nyttige bruksområder

Et opplagt bruksområde for My Passport Wireless er overføring av bilder fra minnekort, og WD har gjort dette veldig enkelt.

WD MyPassport Wireless

Spesifikasjoner:

  • Standard filsystem: exFAT (kan formateres)
  • WiFi: 802.11n
  • Kapasitet: 1 TB (finnes også med 500 GB / 2 TB)
  • Mål: 86 x 24,4 x 127 mm (tykkelse varierer noe med modell)
  • Målt batteritid: 5 t 15 m ved tung bruk
  • Oppgitt batteritid: ca. 6 timer

Du kan nemlig velge at innholdet på minnekortet automatisk kopieres eller flyttes til My Passport med en gang du setter det inn, og wifi-lampen blinker hvitt så lenge kopieringen foregår.

I vår test gikk kopieringen av 1,5 GB på omtrent tre minutter, noe som betyr en overføringshastighet på rundt 8-9 MB per sekund. Det er ikke all verden, men vi vil tro at et raskere minnekort ville gitt bedre resultater.

En annen sentral funksjon er medieavspilling, og My Passport Wireless er utstyrt med en DLNA-server som kan levere bilder, video og musikk til kompatible avspillere.

Vi testet med strømming til kompatible tredjepartsapper på en iPhone og et Android-nettbrett samtidig, og avspilling av ulike filtyper inkludert 1080p-video i mkv-format fungerte fint både over hjemmenettverket og ved direkte tilkobling.

Likevel vil dette naturlig nok være avhengig av trådløshastigheten som er tilgjengelig, og det er litt synd at ikke My Passport Wireless har AC-støtte.

En enkel hastighetstest viste at My Passport ga oss en litt skuffende opplastingshastighet, mens nedlastigshastigheten var respektabel og i hvert fall høy nok til å strømme video i god kvalitet. Lese- og skrivehastighetene vi opplevde via USB 3.0 var også som man kan forvente og ikke langt unna hva en vanlig intern harddisk leverer.

Ved tung bruk og en del avspilling av video endte vi opp med en batteritid på i overkant av fem timer, noe som ikke er så langt unna de seks timene WD lover. Bytter man til batterisparingsmodus bør den tiden forbedres en del, men det går utover ytelsen ved behandling av mediefiler.

Noen ankepunkter

My Passport Wireless har også noen svakheter.

Det er for eksempel et frustrasjonselement at det tar i overkant lang tid fra du slår på enheten til den faktisk er tilgjengelig på nettverket, selv om WiFi-tilkobling ifølge indikatorlampen opprettes ganske raskt.

Vi merker også godt at den inneholder en tradisjonell harddisk som stopper etter noen minutters inaktivitet for å spare strøm, og man må vente noen sekunder på at den starter igjen.

Ikke minst er det synd at det er så knotete å veksle mellom tilkobling til et WiFi-nettverk og direktetilkobling fra en mobiltelefon eller et nettbrett. Du må rett og slett inn i innstillingene og endre modus der, og vi ser for oss at en fysisk knapp kunne gjort den prosessen mye enklere.

Det er verdt å legge merke til at WD har valgt å utstyre My Passport Wireless med filsystemet exFAT som standard, noe som i de fleste tilfeller er helt OK. Vi fikk imidlertid problemer da vi skulle koble enheten til en NAS som ikke støtter dette filsystemet.

Heldigvis er det fullt mulig å formatere harddisken med for eksempel NTFS, Fat32 eller HFS+, men det er naturlig nok lurt å gjøre det før du tar den i bruk.

2 TB: WD MyPassport Wireless kommer i størrelser opp til 2 terabyte.
2 TB: WD MyPassport Wireless kommer i størrelser opp til 2 terabyte. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen