Dell Inspiron 15 (7537)

Macbook-inspirert hverdagssliter

Nye Inspiron fra Dell kommer med stilrent design og børstet metall. Blir dette en ny mester for hjemmet?

SOLID: Dell Inspiron 15 er en solid og grei hverdagsdata for deg som trenger en PC til vanlige oppgaver.
SOLID: Dell Inspiron 15 er en solid og grei hverdagsdata for deg som trenger en PC til vanlige oppgaver. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ Byggekvalitet

+ Skjerm

+ Lyd

+ Stillegående

- Mye svikt under tastaturet

Spesifikasjoner for Dell Inspiron 15 (7537)

 • Prosessor: Intel Core i7 - 4500U
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4400
 • Grafikk: Nvidia GeForce GT 750M / 2 GB
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 1000 GB / 5400 opm
 • Skjerm: 15,6 tommer, IPS, blank
 • Oppløsning: 1920*1080 piksler
 • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth
 • Ethernet: 1000 Mbp/s
 • Kamera: 1 megapiksel
 • OS: Windows 8 64-bit
 • Vekt: 2,6 kg

Inspiron-serien fra Dell er fornuftige maskiner som skal dekke databehovet til hvermannsen. Underholdning og spill står også på med menyen, og det er gledelig å se at den nye Inspiron 15 følger trenden med tynnere base og overflater i metall. Det ser bra ut og den stramme designen passer inn i de fleste hjem.

Byggekvaliteten er meget god, for basen er stabil med få myke områder og god kvalitet på overganger. Skjermelokket er like overbevisende som chassiset, for det er steinhardt og beskytter panelet godt. Hengslene er dessuten meget stramme.

Baklyst tastatur er en selvfølge i disse dager, men området under tastaturet gir ganske mye etter. Det gir litt dårligere skrivekomfort enn det kunne vært. Linjeskifttasten er av den smale typen. Dette er nok ting som ikke plager dem som stort sett driver med statusoppdateringer. Spillere og dem som skriver mye vil nok plages mer. Gledelig er det uansett at tastene lager lite lyd.

Nedenfor tastaturet sitter en stor pekeplate med knappene fullstendig integrert. Platen fungerer meget bra og med en presis, berøringsfølsom skjerm i tillegg er man temmelig godt dekket. Klikke-lyden er bare litt mer hørbar enn tasteklyden fra tastaturet.

Glanset front følger med når skjermen er berøringsfølsom, og denne 15-tommeren med Full HD er bare litt mer enn middels lyssterk.

Refleksjoner i skjermen kan derfor bli et problem, men med en vekt på litt over 2,5 kg er den ikke en opplagt kandidat å ta med på kafé eller til parken. Panelet er av IPS-typen, så innsynsvinklene er særdeles vide. Kontrasten ser ut til å være meget god med et sortnivå som matcher. Fargegjengivelsen ser ut til å duge til vanlig hjemmebruk.

Lyden fra de innebygde høyttalerne er meget god og absolutt verdig en underholdningsbærbar. Den spiller rent hele veien opp til maksimalt nivå, og lydtrykket er nok til at man i mange tilfeller kan klare seg uten små, eksterne høyttalere.

Lavvolt Core

En lavvolts-prosessor fra Intel jobber sammen med mellomklasse-grafikk fra Nvidia, og godt med minne.

Resultatet er en spillytelse som drar det meste bare man reduserer oppløsningen og kvaliteten, mens ytelsen ved vanlig bruk er god.

En ordinær Core i7-prosessor gir mer futt, så hvis man skal drive mye med videoredigering og andre tunge oppgaver er nok det å foretrekke.

En stor snurredisk gir god lokal lagringsplass, men man må ta til takke med dårligere respons enn fra brikkebaserte disker.

Nye Inspiron er stillegående ved lett bruk, og bare en knapt merkbar vifte surrer i bakgrunnen. Når belastningen øker blir suset fra viften mer hørbart, men det er ingen ulyder å spore, kun lyden av luft som flyttes. Maskinen blir varm på undersiden fra midten og bakover mot skjermen ved belastning, men håndleddsstøtten blir ikke påvirket av dette. Den er bare lunken, og ved normal bruk er alle flatene kjølige.

Tilkoblingene er plassert på hver side, og vi finner blant annet fire USB 3-porter, HDMI og Ethernet. En eller annen form for Displayport kunne vi ønsket oss, sammen med trådløst nettverk som støtter ac-standarden.

Vi opplevde problemer med rekkevidden, men har bare testet mot en ruter fra D-Link, så det er ikke grunnlag for å konkludere.

Konklusjon

Dells nye Inspiron 15 er en gjennomført dagligdata- og underholdningsmaskin, som gjør jobben meget godt. Designen er stilren og tidløs, samtidig som maskinen er solid.

Som seg hør og bør fra Dell får man Inspiron 15 i en rekke konfigurasjoner, så man finner nok en som passer både behov og lommebok.

Les også:

Er dette årets peneste TV?

Test av Nexus 5 med Android 4.4

Test av iPad mini med Retina-skjerm
NESTEN: Dell byr på stål og stil og Dell Inspiron 15 har nok hentet litt inspirasjon fra Macbook.
NESTEN: Dell byr på stål og stil og Dell Inspiron 15 har nok hentet litt inspirasjon fra Macbook. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning