Asus G750JH-T4070H

Full stealth

Asus har oppdatert ROG-serien av spillmaskiner. Heldigvis er den minst like god som før.

PERFEKT: Stor pekeplate med glimrende presisjon og respons, kombinert med separate museknapper. Bedre blir det ikke.
PERFEKT: Stor pekeplate med glimrende presisjon og respons, kombinert med separate museknapper. Bedre blir det ikke. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ Kvalitetsfølelse

+ Tastatur

+ Pekeplate

+ Skjerm

+ Lyd

+ Stillegående

+ Ytelse

- Har ikke AC-nettverk

Asus har en lang merittliste når det gjelder meget kompetente spillbærbare i deres ROG-serie. For et par generasjoner siden landet de på en stealth-inspirert design som siden har vært tilnærmet uforandret. Designet er kanskje ikke like spesielt som på denne spill-bærbare fra Alienware, men vi skjønner likevel at Asus har holdt på dette designet.

For det er meget vellykket med kanter, store viftegriller og matt svarte gummierte flater. Skjermlokket har en lysende ROG-logo og tastaturet har lys. Bortsett fra det finner vi lite bling, og det passer jo en stealth-maskin godt.

Dette er en skikkelig rugg med solid byggekvalitet. Basen har meget harde flater, totalt blottet for mye områder, og vridningsstabiliteten er ypperlig. Skjermlokket er nesten like solid, men enkelte steder skal det ikke så mye press til før det blir gjennomslag på skjermen. En god bæreveske bør derfor handles inn samtidig. Eller sekk, så man slipper skjev ryggrad.

Tastaturet er av flistypen, og tastene har en litt ru overflate som også er helt flat. Vandringen er litt kort, det er noe svikt i basen under tastaturet og tastemotstanden er litt ullen. Ikke helt optimalt for spillere, men mye er nok en vanesak. Tastene lager nesten ikke lyd, og piltastene er i full størrelse. Den store pekeplaten har helt separate museknapper. De har gummiert overflate, lang vandring og er nesten lydløse. Platen har meget bra presisjon og en behagelig glatt overflate.

STILLEGÅENDE: Asus har holdt fast ved denne designen en stund nå. Vi synes den er meget vellykket og passer godt til en spillbærbar.
STILLEGÅENDE: Asus har holdt fast ved denne designen en stund nå. Vi synes den er meget vellykket og passer godt til en spillbærbar. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Matt skjerm

Spesifikasjoner: Asus G750JH-T4070H

 • Prosessor: Intel Core i7 -4700HQ
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4600
 • Grafikk: Nvidia GeForce GT 780M / 4 GB
 • RAM: 16 GB
 • Lagring: 256 GB / SSD
 • Lagring: 750 GB / 7200 opm
 • Skjerm: 17 tommer, TN, matt
 • Oppløsning: 1920*1080 piksler
 • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth
 • Ethernet: 1000 Mbps
 • Kamera: 1 megapiksel
 • OS: Windows 8 64-bit
 • Vekt: 4,3 kg

Skjermen har matt front og kommer med et TN-panel, noe som gir litt svake innsynsvinkler. Lysstyrken er bra, så gjenskinn bør ikke være noe problem innendørs. Kontrasten virker god, sort ser bra ut, og fin gjengivelse av farger gjør dette til en skjerm som takler brasene meget godt.

Lyden fra de innebygde høyttalerne er knallbra, og ganske fyldig. Det sitter nemlig en liten basshøyttaler på undersiden som hjelper til med de lave frekvensene.

Mye minne, Core i7-4700MQ og GeForce GTX 780M gir meget god ytelse på alle områder. Også Asus har en kombinasjon av brikke- og snurredisk for kjapp respons og god lagringsplass.

Effektiv kjøling

Asus har fått på plass en meget stillegående og effektiv kjøling. Når den jobber tungt er det bare et lavmælt sus man hører, og det passer en stealth-inspirert maskin godt. Ved normalt lett bruk er viften så godt som lydløs. Den blir bare litt mer enn lunken ved tung last.

ROG-en har godt med tilkoblinger, og særlig bra er det å finne Thunderbolt. Thunderbolt klarer dobbel hastighet av USB3, den tar diverse utstyr og man kan koble til en skjerm som har DisplayPort. Den mangler AC-nettverk og det kan være en ulempe for dem som har gått til innkjøp av en AC-ruter.

Konklusjon

STEALTH: Kanter, matte flater og digre viftegriller gir lite 
rom for tvil om hvor inspirasjon er hentet.
STEALTH: Kanter, matte flater og digre viftegriller gir lite rom for tvil om hvor inspirasjon er hentet. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Asus har i mange år laget noen av markedets mest stillegående spillmaskiner, og dagens modell er intet unntak. For spillere som får eksem i øregangen av viftelyd er Asus G750JH et soleklart valg.

Den er tilnærmet lydløs mye av tiden ved lett bruk, og når den brukes hardt er det ingen av konkurrentene i testpanelet som slår den på viftelyd. Når også skjermen og ytelsen er meget bra, er dette en soleklar kandidat om man ikke vil ha en løsning med Crossfire.

Les også:

Dette må du vite når du kjøper trådløs ruter

Super minihøyttaler til mobilen

Disse TV-pinnene gir deg smart TV på TV-en
Testresultatene til Asus G750JH-T4070H.
Testresultatene til Asus G750JH-T4070H. Foto: HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning