Derfor bør du aldri gå til sengs med sminke på

Ikke gå til sengs før rens.

Foto: COlourbox
Publisert

(SIDE2): De fleste vet at det å rense ansiktet sitt har en rekke gunstige fordeler, alt ettersom hvilken rens og rensemetode man velger.

Man kan gå for en komplisert prosess bestående av 12 steg - som de ofte gjør i Korea, eller man kan holde det helt enkelt. Men uansett hvordan du velger å fjerne sminken om kvelden, så er det viktigste at du faktisk gjør det.

Infeksjoner, kviser og sorte prikker

Å gå til sengs med sminke på kan i verste fall føre til infeksjoner, og i «beste fall» kviser.

I en video laget av Huffington Post kommer det frem at øyensminke, som øyenskygge og eyeliner, kan blokkere hårsekkene og talgkjertlene med bakterier og føre til øyelokkinfeksjoner, også kjent som sti.

Å ikke vaske av en oljebasert foundation kan i verste fall føre til akne, og leppestift kan spre seg til andre deler av ansiktet og blokkere porer som igjen gir sorte prikker.

LES OGSÅ:Derfor får du sorte prikker i ansiktet

Frie radikaler som svever rundt i luften vil også feste seg til sminken. Frie radikaler bryter ned kollagenet i huden, og kan føre til tidlig aldring.

En god hudpleierutine er noe du bør etablere tidlig i 20-årene, og aller helst tidligere.

Slik ser en god hudpleierutine ut

Det er flere hudtilstander som ikke kan kureres, men i de fleste tilfeller kan de behandles og balanseres.

En god hudpleierutine bør inkludere disse fire stegene.

1. Rens - dag og kveld
2. Eksfoliering
3. Fuktighet
4. Solfaktor

I tillegg kan de hende at visse områder bør lokalbehandles, for eksempel der hvor du har kviser.

Trine Sundene Marthinsen, tidligiere pressekontakt hos Skintific, har tidligere uttalt til Side2 at mange slurver med renserutinen sin - som hun mener er nøkkelen til en sunn og frisk hud.

- Når man renser gjør du det også lettere for huden å absorbere produktene du bruker etter rensen. Det vil si at du får mer effekt av for eksempel fuktighetskremen din. Vi anbefaler dobbelrens, hvor man starter med en oljebasert vannløselig rens som løser opp makeup, overflødig talg og svette, mens rens nummer to faktisk renser ansiktet, sa Marthinsen til Side2.

Denne saken ble første gang publisert 18/05 2016.

Les også