Nyhet Yamarin 60 DC

Blir dette din første daycruiser?

Yamarin fortsetter oppdateringen av modellrekken. Nå er en daycruiser i den populære 6-metersklassen klar.

Pluss ikon
<b>FAMILIEDESIGN:</b> Slik tradisjonen har vært hos Yamarin, føyer 60 DC seg inn i designspråket fra de øvrige modellene.
FAMILIEDESIGN: Slik tradisjonen har vært hos Yamarin, føyer 60 DC seg inn i designspråket fra de øvrige modellene. Foto: Produsent
Sist oppdatert

Etter at de litt større søstermodellene 63 DC og 63 BR debuterte i 2019 er det nå duket for Yamarin 60 DC. Ifølge Yamarins markedssjef Johan Finnberg er det tatt spesielt hensyn til én brukergruppe:

– Daycruisere i denne størrelsen er ofte den første DC-båten for mange av kundene. De kommer fra mindre konsollbåter, sier han. Derfor har vi lagt vekt på at båten skal være enkel å kjøre, med praktisk innredning.

Yamarin 60 DC fortsetter det nye designspråket som startet med toppmodellen Yamarin 88 DC for to år siden. Yamarin sier store badeplattformer og bra plass i cockpit skal gjøre båten velegnet til bading og vannsport. I cockpit er det lagt vekt på at det skal være enkelt å bevege seg om bord, med god gjennomgang og brede adgangsveier og trinn. Teak er standard for fordekk og badeplattformene akter. Det er ekstrautstyr på cockpitdørken.

Det er plass til tre personer på aktersofaen og de to sportsstolene forut kan roteres for en hyggelig sittegruppe. Bord er ekstrautstyr. Yamarin 60 DC kan leveres med en ny soldekkløsning akter, hengslet i bakkant av aktersofaen og foldes ut uten behov for en ileggsplate.

NYESTE VI MENN BÅT: Abonnerer du på Vi Menn får du også Vi Menn Båt.
NYESTE VI MENN BÅT: Abonnerer du på Vi Menn får du også Vi Menn Båt.

Nå er ikke en seksmeters DC noe typisk overnattingsbåt, men Yamarin sier plassen er så god at det skal være komfortabelt for to å ta en natt om bord. Ellers er det mye stueplass og fint for en småtass å ta seg en ettermiddagslur.

Båten leveres med Yamaha på hekken, og anbefalt motor er 100 eller 115 hk. Med sistnevnte er toppfarten ca. 38 knop. Prisen starter på rundt 400 000 kroner med 100 hk og toppfart på 35 knop.

Tekniske data

Lengde, m: 6,06

Bredde, m: 2,22

Personer: 6Vekt, kg: 890

Motor: 100–115 hk

Fart, knop: 35 (100 hk)/38 (115 hk)

Pris: Fra ca. 400 000 kroner

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 12 2020

<b>VELKJENT:</b> Ingen overraskelser på layouten om bord. Den følger typisk DC-mønster.
VELKJENT: Ingen overraskelser på layouten om bord. Den følger typisk DC-mønster. Foto: Produsent
<b>TO ALTERNATIV:</b> Båten leveres med 100 eller 115 hk.
TO ALTERNATIV: Båten leveres med 100 eller 115 hk. Foto: Produsent
<b>HOLDER ORDEN:</b> En 10-tommers Yamaha Q flerfunksjonsskjerm er standard. Den byr på mobilapp og loggbokfunksjon. 
HOLDER ORDEN: En 10-tommers Yamaha Q flerfunksjonsskjerm er standard. Den byr på mobilapp og loggbokfunksjon.  Foto: Produsent
<b>PLASS TIL TO:</b> Yamarin sier plassen i kabinen er utnyttet maksimalt. 
PLASS TIL TO: Yamarin sier plassen i kabinen er utnyttet maksimalt.  Foto: Produsent

Denne saken ble første gang publisert 24/02 2020, og sist oppdatert 18/06 2020.

Les også