Statistikk

Norge skiller seg klart ut i Europa på innvandring

Norge har hatt en eksplosiv innvandring de siste årene.

Norge har hatt den høyeste veksten i innvandring i Europa de siste årene, og er i ferd med å bli en av landene med høyest innvandrerbefolkning. Oppdaterte SSB-tall viser at veksten har økt videre i 2016 til 5,5% poeng.
Norge har hatt den høyeste veksten i innvandring i Europa de siste årene, og er i ferd med å bli en av landene med høyest innvandrerbefolkning. Oppdaterte SSB-tall viser at veksten har økt videre i 2016 til 5,5% poeng.
Publisert

World Economic Forum skrev nylig en artikkel der de publiserte fire kart som de mente skulle endre synet ditt på innvandring til Europa, og var spesielt rettet inn mot Brexit-debatten.

Men også for Norge viser kartene en interessant utvikling.

Kartene baserer seg på offisiell statistikk fra FN og Eurostat. 

Les også: Hvor ille er egentlig asylkrisen nå?

*SSB-tall viser at innvandrerandelen for Norge i 2016 var økt til 16,3%.
*SSB-tall viser at innvandrerandelen for Norge i 2016 var økt til 16,3%.

Sveits og Østerrike er de landene i Europa med høyest innvandrerbefolkning - mens Norge ligger noe høyere enn EU-gjennomsnittet på 13,4 prosent.

Selv om Norge er langt bak de største landene i Europa på innvandringsandel, viser tallene at Norge er det landet som har en størst økning i innvandringsbefolkningen.

Mellom 2010 og 2015 har innvandringsbefolkningen økt med hele 3,6 prosentpoeng - og i 2016 er tallet økt ytterligere 1,9 prosentpoeng til 16,3 prosent.

Sveits og Østerrike har den høyeste innvandringsandelen, men den store majoriteten av innvandrere kommer fra nabolandet Tyskland som i stor grad har det samme språket og kultur.

Våre naboer i øst har klart størst innvandring fra Syria, mens den polske befolkningen er den som øker mest i Norge.

Les også: - Flyktninger vil ikke returnere til Syria selv om det blir fred

SSBs statistikk for innvandring viser at den største økningen i innvandring kommer fra EØS-landene, men en fra 2010 til 2016 har antall innvandrere fra Afrika økt med over 70 prosent.

Den totale økningen de siste 30 årene er på 622 prosent.

Det er Polen som uten sidestykke er den største innvandrergruppen i Norge - etterfulgt av Litauen, Somalia og Sverige med omtrent like stor andel hver.

Fordelingen av innvandrerbefolkningen er relativt ulikt fordelt rundt omkring i landet.

Les også: I 2006 kom 31.859 asylsøkere fra Afrika til nordmenns ferieparadis - nå kommer ingen

Nå: Få med deg Thandie Newton i Westworld

Screen9v2

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 15/10 2016.

Les også