Petter Uteligger: - Vi må akseptere at folk har hull i fortiden

Petter Nyquist håper folk kan bli enda varmere.

PETTER UTELIGGER: Petter Nyquist kommer med ny dokumentarserie på TV 2 til høsten. Denne gangen handler det om pårørende.
PETTER UTELIGGER: Petter Nyquist kommer med ny dokumentarserie på TV 2 til høsten. Denne gangen handler det om pårørende. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Publisert

(Bergen/SIDE2):Petter Nyquist (38), best kjent som "Petter Uteligger" er om kort tid tilbake på TV-skjermen, og håper det nye programmet kan føre til at seerne får bredere forståelse av at det er flere sider av livet på gata.

- Vi må ikke gjøre ting så tabubelagt, påpeker Nyquist overfor Side2.

Vi møter fjellklatreren, polfareren og mannen bak dokumentarprogrammet "Petter Uteligger" på TV 2s høstlansering i Bergen tirsdag. I fjor fulgte mer enn 700.000 nordmenn ukentlig Nyquists reise fra sitt trygge familieliv til å leve på gata i Oslo. Temaet i hans nye program er det samme, det handler om rusproblematikken og det å leve på gata. Men denne gangen går han mer inn på de pårørende. Mannen som vant publikumsprisen under "Gullruten" er engasjert når han snakker om det kommende programmet, og temaer rundt serien hans.

- Et eksempel som vekket nysgjerrigheten min nylig er saken med Aleksander som la ut CV-en sin, og som fortalte at han hadde masse hull fra fortiden fordi han hadde vært rusavhengig også videre. Saken fikk en enorm spredning. Det var utrolig tøft av ham å stå fram, og jeg tror det har krevd mye av han. Men det hjalp, han fikk jobb, sier Nyquist og fortsetter:

- Dette handler om at vi må begynne å akseptere mer av at folk har hull i fortiden, eller er i den situasjonen hvor de er. Vi må bli varmere og ta imot alle, uavhengig av bakgrunn.

LES SAKEN MED ALEKSANDER: Jobbannonsen til Aleksander (29) ble delt nesten 23.000 ganger - nå har han fått jobb

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)



Sport i å ta selfier med hjemløse

Serien "Petter Uteligger" ble ikke bare en seersuksess, men Nyquist har fått mye ros for å ha satt rusproblematikken på dagsorden. En bakside av oppmerksomheten var at folk begynte å ta "selfier" med folk som bor på gata.

Petter Nyquist & co kjent fra "Petter Uteligger".Svein (helt til høyre) er en av personene i dokumentarserien Petter Nyquist fremdeles har mye kontakt med.
Petter Nyquist & co kjent fra "Petter Uteligger".Svein (helt til høyre) er en av personene i dokumentarserien Petter Nyquist fremdeles har mye kontakt med. Foto: Lise Åserud (Scanpix)

- Da jeg fikk høre om mange som tok selfie tok jeg grep, understreker dokumentarskaperen og forteller at han blant annet tok opp saken gjennom media.

- De som sitter på gata, sitter ikke der for å bli tatt bilde av. Det viktige er at folk forstår budskapet i serien. Jeg har snakket mye med Svein, nettopp fordi det blir mye folk rundt Svein. Men han sier fra når det blir for mye, han takler det bra. Han sier jeg ikke skal blande meg, at han styrer dette selv, sier Nyquist og smiler.

Enda mer "Petter Uteligger"

Foruten nytt TV-program, avslører 38-åringen at det kommer enda en serie etter jul.

- Akkurat nå jobber jeg med den nye serien som kommer. Også kommer jeg med en ny serie etter jul, men det kan jeg ikke si noe om på nåværende stadie, men det er innen samme tematikk. I tillegg holder jeg mye på privaten med stiftelsen, "Stiftelsen Petter Uteligger", men den er helt i startgropen. Det krever enormt med tid.

Screen9v2

LES OGSÅ: Petter Uteligger er blitt pappa

LES OG SE MER FRA TV 2S HØSTLANSERING:

Slik blir TV 2-høsten

Screen9v2

Screen9v2

Screen9v2

Denne saken ble første gang publisert 23/08 2016.

Les også