Husker du disse barnestjernene?

Slik ser de ut i dag.

Foto: (All Over Press)
Publisert

(SIDE2): De er kjent fra TV-serier, musikkverdenen og filmbransjen.

Det er gøy å mimre og det finnes mange barnestjerner som slo igjennom på 90-tallet. Derfor har vi samlet et knippe av barnekjendisene som for noen år tilbake underholdt oss med musikk og via TV-skjermen.

Husker du for eksempel NRK-programmet «Midt i Smørøyet» der vi ble kjent med kjærlighetssyke «Frida»? Eller humorserien «Full House» med søte Michelle Tanner?

Sjekk om du husker disse barnestjerne, og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet om hvilket TV-program eller barnefigur du savner fra «gamle dager».

Tia og Tamera

De to tvillingene Tia og Tamera Mowry ble først kjent gjennom TV-serien «Sister, Sister». Det ble spilt inn seks sesonger av den populære serien på nittitallet. Fra 2011 og 2013 hadde de to tvillingsøstrene også sin egen realityserie med navnet «Tia & Tamera». De to er nå 36 år gamle og begge jobber fortsatt i TV-bransjen. 

Foto: Russ Einhorn / Splash News (All Over Press)
Foto: Tonya Wise / Splash News (All Over Press)

Steve Urkel

Dette er den nerdete karakteren som gjorde stor suksess med TV-serien «Steve» på 90-tallet. Steve Urkel ble spilt av Jaleel White som i dag er 37 år gammel. Etter suksessen med «Steve» har skuespilleren spilt i flere filmer og i 2012 var han med i «Dancing with the Stars».

STEVE URKEL i 1994.
STEVE URKEL i 1994. Foto: Courtesy Everett Collection (All Over Press)
Foto: Rex/broadimage (All Over Press)

Ben i Friends

I 1999 dukket Cole Sprouse opp i den populære TV-serien «Friends» der han spilte sønnen til Ross, «Ben Geller». Da var han 7 år gammel. I dag har Cole rukket å bli 22 år gammel og han jobber som skuespiller.  

Foto: (Bulls Press)
Foto: Miles Diggs / Splash News (All Over Press)

Haley Joel Osment

Skuespilleren som ble superkjendis gjennom sin rolle i filmen «The Sixth Sense» der han blant annet spilte mot Bruce Willis. I dag er Haley Joel Osment blitt 26 år gammel og han har hatt roller i flere ulike filmer og TV-serier. 

Foto: (All Over Press)
Foto: Splash News (All Over Press)

Macaulay Culkin

Den amerikanske skuespilleren fikk sitt gjennombrudd i filmen «Alene hjemme» fra 1990. I perioden 1990-1994 var Macaulay Culkin en av de best betalte barnestjernene noensinne. De siste årene har det vært kjent at barnestjernen har hatt et trøblete forhold til narkotika, men Macaulay skal nå ha fått livet på rett kjøl igjen og 34-åringen er aktuell som musiker i bandet «The Pizza Underground».

Foto: Wikimedia commons/Bulls
Foto: Gabriel Grams / Splash News (All Over Press)

Jenny Skavlan

Denne dama har de siste årene blitt mest kjent for sin designer-suksess og fra ulike programleder-jobber, men en av de første rollene til Jenny Skavlan var i filmen «Jakten på nyresteinen» fra 1994. Her spilte hun det røde blodlegemet «Alveola». I dag er Jenny Skavlan en av norges mest populære kjendiskvinner og tidligere i år giftet hun seg med artistkjæresten Thomas «Fingern» Gullestad. 

Foto: (Skjermdump (YouTube))
JENNY SKAVLAN har de siste årene gjort stor suksess som klesdesigner.
JENNY SKAVLAN har de siste årene gjort stor suksess som klesdesigner. Foto: Mari Torvanger Knap

Jannicke Irwin Abrahamsen

Barnestjernen Jannicke var en populær artist her hjemme i Norge på 80- og 90-tallet. Jannicke-kassettene solgte til flere gull- og platinaplater etter mer enn 450.000 solgte eksemplarer. I dag er musikeren 36 år gammel og hjemme i Grenland jobber hun som både sanger, danser og skuespiller.

Foto: (Skjermdump (YouTube))
JANNICKE ABRAHAMSEN i Melodi Grand Prix i 2007.
JANNICKE ABRAHAMSEN i Melodi Grand Prix i 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Maria Kvalheim - «Frida»

En annen kjent norsk barnestjerne fra 90-tallet er «Frida» som ble spilt av Maria Kvalheim.

Filmen «Frida - med hjertet i hånden» hadde premiere i 1991 og baserte seg på to TV-serier som ble vist på «Midt i Smørøyet». Seriene og filmen var stor suksess, og det var også «Frida»-bøkene som kom i 1990 og 1991. Etter hvert fikk Maria Kvalheim mer og mer sansen for å jobbe i motebransjen, og  hun har blant annet arbeidet som moteekspert og stylist.

Foto: (Skjermdump (YouTube))
MARIA KVALHEIM.
MARIA KVALHEIM. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Olsen-tvillingene

Mary-Kate og Ashley Olsen fikk en tidlig start på stjernekarrieren da de delte rollen som Michelle Tanner i TV-serien «Full house». De to tvillingsøstrene har siden den gang spilt i flere filmer, men de siste årene er det designerklær og motebransjen som har vært hovedfokuset til Mary-Kate og Ashley. De har også gikk ut boka «Influence» og søstrene har designet klær for blant annet Bik Bok og den amerikanske varehuskjeden Walmart. 

Foto: Imago/united Archives (All Over Press)
OLSEN-søstrene i 2014.
OLSEN-søstrene i 2014. Foto: (Alloverpress)

Tatyana Ali

Hun er best kjent for sin barndomsrolle i TV-serien «The Fresh Prince of Bel-Air» der hun spilte Ashley Banks. I dag jobber 35-åringen som skuespiller og artist. De siste årene har hun gjort suksess som «Roxanne» i såpeoperaen «The Young and the Restless» og som «Maya» i «Second Generation Wayans».

Foto: Albert Ortega/Online USA, Inc.
Foto: Emmerson / Splash News (All Over Press)

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2014.

Les også