- Å være mann i 2015 er beinhardt

Ravi er tilbake. Nå vil han sjekke opp Stella Mwangi. Se video.

Publisert

 (SIDE2): - Drømmen jeg har i hodet er at - du for eksempel - kjører bil med alle vinduene nede og solen skinner inn, du har badet i saltvann og musikken strømmer ut fra radioen, sier Ravi.

Altså – det er ikke behovet for å billedgjøre journalisten han har, men å beskrive hvordan han håper hans nye låt «Du, du, du, du, du» feat. Stella Mwangi vil bli inntatt de kommende månedene.

- Trengte litt oppussing

For Ravi, ordsmeden og rapperen, er tilbake for første gang siden 2006. Og gjenoppstått etter at hans opphavsmann Ivar Christian Johansen nå er ferdig på TV-skjermen og har vendt tilbake musikken.

- Jeg er mentalt ferdig med TV - for nå, sier Ivar Christian Johansen. Nå satser han på at Ravi med sin pussignorsk skaper en ny gladlåt for det norske folk.
- Jeg er mentalt ferdig med TV - for nå, sier Ivar Christian Johansen. Nå satser han på at Ravi med sin pussignorsk skaper en ny gladlåt for det norske folk. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Ravi kan på en måte sammenliknes med et hus. Som jeg har vært nødt til å pusse opp den siste tiden, smiler han.

Videoen til den nye låta handler ifølge Ravi selv om «norske menns elendige sjekkeegenskaper». Mens mannen i teksten har forestilt seg at han og henne opplevde noe riktig fint da de møttes i sene timer, husker hun ham knapt.

-Å være mann i 2015 er beintøft. Jeg har faktisk lest en del utenlandske artikler og blogger skrevet av utenlandske kvinner om norske menn. Jeg tror det var en som skrev at en norsk mann på sjekker’n er som en gaupe. Han er ute etter kjøtt. Og om han spør om en date, og hun sier «nei, tror ikke det», så sier vi bare «neivel», mener han.

Jaga Jazzist

For «Du, du, du, du, du» har han ikke bare fått med seg det han mener er Norges beste kvinnelige rapper, men også hans gamle Jaga Jazzist-kollega Martin Horntveth.

- Vi har ikke jobbet sammen på 15 år, sier Ivar.

- Jeg ble litt paranoid, sier Ravi om suksessen i 2006.
- Jeg ble litt paranoid, sier Ravi om suksessen i 2006. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Selv om han en gang i tiden var en av stifterne av nettopp Jaga Jazzist, har Ivar i disse dager formet et nytt «Ravi-band». Dette er Marius Rypdal, Rikke Normann, Ingrid Støylen Runde og Christina Moen.

- Veldig, veldig god stemning, rapporterer han.

I 2006 var Ivar Johansen overalt. Ikke bare hadde vi alle «Utadæsjælåplevelse», men spesielt «Tsjeriåu» gjorde at han toppet VG-lista i ukesvis.

Ble litt paranoid

- I retrospektiv var jeg nok litt paranoid. Det skjedde veldig mye på kort tid. Presset på en artist er noe helt annet enn presset på en TV-programleder. Det var uvant og til tider vanskelig å takle og bli allemannseie. Nå er jeg nok mer bevisst. Jeg har en base, et sted å trekke meg tilbake. Jeg har dattera mi og familien og venner som helt ærlig gir blaffen i hva jeg driver med innen musikk. Det eneste de vil er at jeg oppfører meg ordentlig.

Nå er det rapper og musiker han vil være en stund. TV-karrieren har han «mentalt slått opp med for nå» – om det da ikke dukker opp et bra tilbud, spesielt innen musikkformidling a la NRKs store hit «Landeplage» som han laget tre sesonger av.

ELENDIG SJEKKING: - Jeg tror det var en som skrev at en norsk mann på sjekker’n er som en gaupe.  Ravi har hatt glede av å lese om norske menn - sett fra utenlandske damers synsvinkel.
ELENDIG SJEKKING: - Jeg tror det var en som skrev at en norsk mann på sjekker’n er som en gaupe.  Ravi har hatt glede av å lese om norske menn - sett fra utenlandske damers synsvinkel. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Takk, TV3

-Ironisk nok er det TV3 og Viasat som har litt av æren for at jeg sitter her i dag. Jeg hadde en avtale med dem, men de fikk ikke brukt meg, så kanskje det burde stå «dette albumet er sponsa av TV3» bakpå, humrer han.

Da Ivar ristet liv i Ravi igjen så måtte han starte på nytt, få platekontrakt og greier.

-Da jeg gikk i prat med plateselskapene, så var jeg veldig tydelig på at vi må ha video. Utadæsjælåplevelse» var først og fremst en videosuksess, jeg tror det er forventet av meg.

Ivar regner med at det blir seks singler før albumet kommer. Årsak: de seks resterende låtene er fortsatt inne i hans hode.

Men først kan du altså se hva som skjer når han sjekker opp Stella Mwangi.

Denne saken ble første gang publisert 17/04 2015.

Les også