6 smarte tips til deg med blondt hår

Slik får du sunt, vakkert og silkemykt blondt hår - som varer.

BLOND: Det er ingen hemmelighet at blondt hår trenger ekstra pleie.
BLOND: Det er ingen hemmelighet at blondt hår trenger ekstra pleie. Foto: Camera Press
Publisert

(VIXEN): Blondt hår er mer trendy enn noensinne, og tidligere i vår ble til og med Kim Kardashian blond – i alle fall for en liten stund. Trendy til tross, alle som noen gang har hatt blondt hår vet at det er en jobb å opprettholde den riktige blonde fargen enten man er ute etter en kald askeblond, en trendy balayage eller en naturlige ombre. Her er seks sommertips for deg med blondt hår som hjelper deg å få sunt, vakkert og silkemykt blondt hår som varer.

Drømmen om de perfekte lokkene er selvsagt ikke bare for blondiner – se her for flere tips til hvordan du kan ta vare på sommerhåret uansett hårfarge.

Bruk produkter for blondt hår

Det er ingen hemmelighet at blondt hår trenger ekstra pleie. Bruk produkter spesielt utviklet for blondt hår som gir beskyttelse, næring og pleie for et sunt, vakkert og silkemykt hår.

Og det lønner seg å begynne allerede nå. Naturlig sunt, vakkert og silkemykt hår er nemlig også utgangspunktet for høstens aller hotteste hårtrender.

Det er lov å jukse

Har du ikke naturlig blondt hår er det selvsagt lov å jukse, men husk at lysnet hår er mer porøst enn naturlig hår noe som gjør at det blir fortere tørt. Fargenbehandlet hår har dessuten behov for ekstra pleie.

Både hestehaler og fletter i alle varianter er superhot denne sesongen. Vil du ha flere gode tips til hva du kan gjøre med håret i sommer – la deg inspirere av bloggernes hotteste sommerfrisyrer her.

Beskytt håret

Sommer betyr lange, late dager med strand, vann og sol, men ikke glem håret! Beskytt håret mot UV-stråler fra solen ved å bruke solprodukter spesielt utviklet for blondt hår for å hindre at fargen blekner. Husk at saltvann og klor fra bassenger også kan skade blondt hår og få fargen til å blekne.

Plei, plei, plei

Husk å opprettholde den blonde fargen mellom frisørbesøkene. Bruk riktig hårpleie tilpasset enten varme eller kalde nyanser. En hårolje med naturlige oljer gjør håret glass og tilfører næring. Se etter ingredienser som makadamianøtt, avokado og vitamin E. Håroljen er faktisk en av de skjønnhetsproduktene du rett og slett ikke klarer deg uten – se alle skjønnhetsproduktene og -hemmelighetene i det store skjønnhetsleksikonet her.

Bli kvitt gulskjær

Gulskjær i håret – hva gjør jeg nå? Sol er noe av det som kan forårsake gulskjær i blondt hår. Redningen er såkalte sølvshampooer som inneholder lilla fargepigmenter eller balsam med farge som effektivt fjerner gulskjær. Er du et sted uten tilgang på dusj kan en tørrshampoo fungere.

Men gult kan faktisk være skikkelig kult – bare ikke i håret. Gult er nemlig en av sesongens aller hotteste farger.

…og grønnskjær

Grønnskjær i håret – hva gjør jeg nå? Blondt hår kan få grønnskjær fra kobber som finnes i vann. Prøv først med en shampoo som nøytraliserer metall. Hvis grønnskjæret sitter kan du fjerne det med hårprodukter som inneholder fargestoffer eller et farget balsam med lys kobbernyanse som vil nøytralisere det grønne. Et annet triks er å skylle håret med varmt vann og sitronsaft. C-vitaminet i sitron fjerner nemlig kobber og grønnskjær fra håret.

Denne saken ble første gang publisert 20/08 2015.

Les også