- Jeg er ikke sexy

Nathalie Nordnes kan gå med at hun er søt og sjarmerende. - Men ikke akkurat sexy, sier 20-åringen som mandag slapp sitt andre album.

Foto: (Foto: Asle Bentzen, SIDE2)
Publisert

(Bergen/SIDE2): Nathalie Nordnes presenterte mandag smakebiter fra den nye platen hjemme i Bergen. Hun er klar med sitt andre album som er langt mer personlig enn debuten.

Ny kjæreste?
- Vi kan jo snakke litt om musikk hvis du vil, begynner hun.

Slik lyder det høflige og svært bestemte avslaget på spørsmål om Nathalie Nordnes har fått ny kjæreste.

- Det er valentin i dag, har du noen spesielle planer for dagen? Har du noe forhold til dagen?

- Det er ikke valentindag i dag. Det er releasedag, sier Nathalie til Side2.

Den 20 år gamle artisten lar oss forstå at privatlivet er noe hun vil ha for seg selv.

Personlige tekster
- Unnskyld meg. Dette går veldig fort, sier Nathalie og griper mobiltelefonen når den ringer.

Så var det platen:

- «Join Me In The Park» er langt mer helhetlig enn den forrige. På den første platen var det svært tydelig at jeg ville utforske. Det var flere elementer fra flere sjangere, sier Nordnes til Side2.

Sangene på platen handler om utroskap, hemmelig kjærlighet, vennskap og en bil av typen Corvette 1965.

- Sangene er selvbiografiske i den forstand at jeg synger om ting jeg ser. Jeg henter inspirasjon fra filmer og ikke minst annen musikk, sier hun.

- Og jeg synger om ting som hender meg selv og folk jeg kjenner. Sangene er personlige, sier hun.

Ikke akkurat sexy
Fremdeles holder hun seg til popmusikk med innslag av jazz, og de som hørte hennes debutalbum «Hush Hush» kjenner henne nok igjen.

- Ja, sangene er nok av samme kaliber som sist, men produksjonen er litt annerledes. Blant annet har jeg mer synth på «Join Me In The Park».

Medieinteressen er stor rundt 20-åringen, som solgte 25.000 eksemplarer av sin debutplate - «Hush Hush». Etter pressepresentasjonen i Bergen mandag stod journalister i kø for å få snakke med henne.

- Men, herregud - dette er jo bare gøy, sier hun, og medgir at hun ikke helt kjente seg igjen i VG-oppslaget som beskrev hennes nye stil som «sexy».

- Jeg ville heller sagt søt og sjarmerende - ikke akkurat sexy. Men det var nå et stort og flott oppslag, sier Nathalie.

På turné i mars
Snart venter noen spredte spillejobber sammen med Norsk Universalorkester i Nord-Norge den neste uken. I mars skal hun prøve ut turnélivet.

- Etter den forrige platen var det inegn turné. Men denne gangen ønsker vi å planlegge godt nok til å kunne reise på turné, sier Nathalie Nordnes.

PS! Hennes andre plate er i salg fra og med mandag. Anmeldelse av platen kan du lese her på Side2 tirsdag.

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2005.

Les også