Dette må du si til datteren din før hun blir voksen

Så slipper hun kanskje å bekymre seg for pupper, hårsveis og designervesker.

Foto: (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Tidligere denne måneden skrev Side2 om 10 punkter du må si til sønnen din før han blir voksen.

LES MER: Dette må du si til sønnen din før han blir voksen

Listen er opprinnelig publisert på nettstedet Ivillage.com og denne gangen er det jentene som er i fokus. 

Mange unge piker er nok flinke til å stresse unødvendig mye og tenke negative tanker om seg selv. Her er derfor 10 av de totalt 20 punktene du bør tipse datteren din om før hun flytter ut av huset.

1) Lær deg å si «nei»

I årene som kommer kommer du til å møte flere utfordringer som vil kreve mye av deg og din tid. Lær deg å kjenne dine begrensninger før det er for sent. Det er helt greit å si nei en gang i blant! Lytt til kroppen og respekter at man ikke kan rekke alt her i verden.

2) Fokuser mer på hvordan du er på innsiden enn utsiden

Det er ikke noe feil med å være opptatt av hvordan du ser ut, men hvis du kun har fokus på utseendet og ikke personlighet så kan det dukke opp mange negative overraskelser. Ekte skjønnhet starter på innsiden med å være omtenksom og vise oppmerksomhet til andre mennesker. Er du stygg mot andre er du også stygg utenpå, punktum.

3) Materielle ting vil ikke gjøre deg lykkelig

Joda, du kan føle deg som verdens heldigste i det øyeblikket du holder en ny designerveske eller du endelig har funnet drømmekjolen. Men det er ikke disse tingene som avgjør om du får et bra og lykkelig liv. En følelse av ekte lykke er å sette pris på det du har her og nå og ikke minst tilbringe tid med menneskene rundt deg.

4) Vær fornøyd med de puppene du har

Vi jenter er utrolig flinke til å tenke over hva vi skulle ønske vi hadde i stedet for å være glad for det man har. Mange med store bryster skulle ønske de hadde mindre og mange med små pupper drømmer om større. Ingen pupper er like og uansett hvordan dine bryster ser ut så vær stolt av det du har! Invester i gode BHer som både løfter og støtter.

5) Ikke la deg stresse av andre, det er helt greit å vente

Selv om det kan føles ut som «alle» i vennegjengen får barn så er det ikke sikkert at du føler deg klar for det samme. Du og kjæresten din må selv bestemme når dere mener tiden er inne for å prøve å få barn, ingen andre! Husk at det handler om liv og det er snakk om et enormt ansvar å få en liten jente eller gutt.

6) Sex skal være gøy

Du bør ikke stresse med å ha sex bare for å ha sex. Det handler om at du selv vil gjøre dette og husk at sex er noe som skal være en god og herlig opplevelse. Husk at partneren din får deg til å føle deg bra, både psykisk og fysisk.

7) Selv om du møter utfordringer og problemer betyr ikke det at livet ditt går under

Ja, noen dager vil være tøffere enn andre, men det er disse erfaringene og opplevelsene som også vil gjøre deg til en sterkere person. Selv om det virker håpløst så vil de vonde følelsene etter hvert forsvinne og prøv å tenk fremover og tenk positive tanker når du møter motgang. 

8) Slutt å sammenligne deg med andre

Du vil sikkert ikke høre dette, men det vil alltid være noen som kanskje er flinkere enn deg når det gjelder idrett, er mer kreativ, har mer penger eller noen du synes er vakrere enn deg selv. Men ikke tro at denne personen dermed har et bedre og lykkeligere liv. Livet handler ikke om å sammenligne seg selv med andre. Det er en reise og du bør ha fokus på å være den beste versjonen av deg selv.

9) Du kommer aldri vil å bli fornøyd med hårsveisen

Du kommer til å krølle og rette og vaske og style håret ditt til du blir gæren og likevel vil du aldri bli helt fornøyd. Ikke kast bort flere timer på å finne den perfekte frisyren hver eneste dag. Du finner alltid noe å være misfornøyd med enten det er tykkelsen på håret, fargen eller lengden. Seriøst, det er bare hår.

10) Enkelte dager vil du hate meg, men jeg vil uansett alltid elske deg 

Som mor eller far har jeg full forståelse for at det en gang i blant kan komme noen heftige gloser fra deg eller at du føler at vi foreldre ikke forstår deg. Men selv om du noen dager kanskje mener at jeg er den dummeste personen i hele verden så husk at jeg alltid er her for deg. Ring meg når du trenger skyss hjem fra en vill fest, du skulle hatt et venninneråd, hvis du trenger å gråte litt eller hvis du bare trenger å snakke med noen.

Denne saken ble første gang publisert 21/04 2014.

Les også