Tradisjonsrik kake

Tenker du å lage fruktkake til jul, er det på tide å lage den nå. Jo mer tørket frukt og nøtter du har i den, desto bedre blir den.

SMAKFULL: Kaken kan modnes på et kjølig sted i flere måneder, og den blir bare mer og mer saftig etter hvert som frukten får gitt fra seg mer og mer væske. Den skal ikke fryses.
Publisert Sist oppdatert
SAFTIG FRUKTKAKE

250 g smør

2 dl sukker

4 egg

4½ dl hvetemel

½ ts salt

1½ ts bakepulver

5 dl tørket, finhakket fruktblanding

(rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker)

1 dl cocktailbær

1 dl valnøtter

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten.

Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene, og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form, rund form eller brødform. Glatt til overflaten med slikkepott.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 150 grader i 45-60 minutter.

Avkjøl kaken før du hvelver den.

Her finner du flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Eplesnitter med marsipan

Kryddepepperkake med blåmuggost