Saftig whiskeykake

På jakt etter en saftig og smakfull kake med deilig kaffekrem? Prøv denne oppskriften med whiskey!

SAFTIG OG SMAKFULL KAKE: Ønsker du en annen smak enn kaffe i kremen på toppen, må du gjerne tilsette litt vaniljekrem og friske bær.
Publisert Sist oppdatert

Dette er kaken over alle kaker for de av oss som er glad i whisky og kaker med mye smak!

Toppet med en god kaffekrem og med litt kaffe i koppen, blir dette en opplevelse av den gode, gamle sorten.

Er du derimot på jakt etter en ny og spennende oppskrift på gjærbakst, får du oppskrift på monkey bread her!

Whiskeykake med kaffekrem

Du trenger: (12 stk)

4 egg

150 g cocktailbær

21⁄2 dl rosiner

200 g nøtter

21⁄2 dl amerikansk whisky

175 g smør

3 dl sukker

1 dl brunt sukker

1 ts bakepulver

6 dl hvetemel

1⁄4 ts malt muskat

Kaffekrem:

3 dl kremfløte

2 ss sukker

1 shot espressokaffe

Slik gjør du det:

Del cocktailbær i to, grovhakk rosiner og valnøtter. Bland dette i en bolle og hell over whisky. La blandingen stå og trekke over natten.

Rør smør og sukker til det er hvitt og kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver. Bland bakepulver, mel og muskat i nøtteblandingen. Vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen.

Stivpisk eggehvite og vend den forsiktig inn i røren.

Hell røren i en godt smurt form, 24 cm. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 1 time.

La kaken stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist. Pisk kremfløte og sukker knapt stivt, vend inn espresso og bre kremen over kaken rett før servering.