Saftig whiskeykake
På jakt etter en saftig og smakfull kake med deilig kaffekrem? Prøv denne oppskriften med whiskey!

Dette er kaken over alle kaker for de av oss som er glad i whisky og kaker med mye smak!
Toppet med en god kaffekrem og med litt kaffe i koppen, blir dette en opplevelse av den gode, gamle sorten.
Er du derimot på jakt etter en ny og spennende oppskrift på gjærbakst, får du oppskrift på monkey bread her!
Whiskeykake med kaffekrem
Du trenger: (12 stk)
4 egg
150 g cocktailbær
21⁄2 dl rosiner
200 g nøtter
21⁄2 dl amerikansk whisky
175 g smør
3 dl sukker
1 dl brunt sukker
1 ts bakepulver
6 dl hvetemel
1⁄4 ts malt muskat
Kaffekrem:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 shot espressokaffe
Slik gjør du det:
Del cocktailbær i to, grovhakk rosiner og valnøtter. Bland dette i en bolle og hell over whisky. La blandingen stå og trekke over natten.
Rør smør og sukker til det er hvitt og kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver. Bland bakepulver, mel og muskat i nøtteblandingen. Vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
Stivpisk eggehvite og vend den forsiktig inn i røren.
Hell røren i en godt smurt form, 24 cm. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 1 time.
La kaken stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist. Pisk kremfløte og sukker knapt stivt, vend inn espresso og bre kremen over kaken rett før servering.