Oppskrift på deilig marengs
Pikekyss med eggekrem og friske bær
Mmmm... Disse fristende munnfullene med marengs smelter på tungen og vil garantert gjøre stor lykke hos gjestene.
Tips!
Husk at alle stekeovner steker forskjellig og derfor er alle temperaturer og tider veiledende.
Marengs, pikekyss eller pavlova, kjært barna har mange navn. Lag den som porsjoner eller en stor kake. Valget er ditt.
Pikekyss (6–8 stk.)
Du trenger
4 romtempererte eggehviter
1½ ts hvitvinseddik
3 dl sukker
1½ ts maisenna
1 ts vaniljesukker
Fyll:
1 vaniljestang
4 dl melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1–2 ss maisenna
ev. 2 dl pisket krem
Pynt:
100 g friske bær
Slik gjør du det:
Bær til kakepynt
Når bærsesongen etter hvert kommer her i Norge, plukk ut fine bær og hele klaser av rips go solbær, legg dem forsiktig på et plastfoliedekket brett og sett dem i fryseboksen. Ta dem frosne opp. Legg dem forsiktig i en mindre boks, og sett dem tilbake i fryseboksen. Da har du alltid fine bær å pynte kakene dine med.
Pisk eggehvitene til luftig skum i en helt ren bolle og tilsett eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast, har du det i en sprøytepose. Sprøyt små roser i passe størrelse på et bakepapir.
Sett stekeovnen på 250 grader og la den bli varm.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 grader og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnene i ca. 60 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La dem avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Spar gjerne stengene og lag ditt eget vaniljesukker.
Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne fra bunnen.
Trekk kjelen av dersom kremen begynner å koke.
Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann. Vend eventuelt inn stivpisket kremfløte om du ønsker.
Ha på rikelig med bær like før servering.
Oppskriften er hentet fra bilaget Kristins lekreste kaker i Norsk Ukeblad nr 18.
Denne saken ble første gang publisert 29/04 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.