Rosa lykke
Rosa glasur gjør disse muffinsene ekstra søte.

(12 kaker)
175 g smør
175 g sukker
½ vaniljestang, kan sløyfes
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ dl melk
Rosa glasur:
200 g melis
2–3 ss rød saft
Dryss:
kakekrymmel, for eksempel små stjerner
12–25 røde muffinsformer av papir
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Rør smør og sukker, eventuelt også frø fra vaniljestang, hvitt og kremaktig, enklest med håndmikser i 7–8 minutter. Visp inn ett egg om gangen.
Bland mel og bakepulver, og rør det i smørkremen vekselvis med melken.
Sett papirformene i muffinsformer av metall, eller sett to papirformer i hverandre. Fyll formene ¾ med røre.
Stek kakene midt i ovnen til de er gjennomstekte. Prøv med kakenål. Avkjøl kakene på rist.
Rør sammen melis og saft til en tykk glasur. Legg en god topp på hver muffins, og pynt med kakekrymmel.
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad: