Bak en saftig sjokoladekake

Deilig sjokoladekake på 1-2-3!

Hvem kan vel motstå en saftig sjokoladekake med herlig glasur? Den superenkle oppskriften får du her!

UIMOTSTÅELIG: Hjemmelaget sjokoladekake med glasur slår aldri feil! Denne er i tillegg veldig lett å lage, og den kan gjerne stå og godkjøre seg et par dager før den skal spises, da blir kaken ekstra saftig.
UIMOTSTÅELIG: Hjemmelaget sjokoladekake med glasur slår aldri feil! Denne er i tillegg veldig lett å lage, og den kan gjerne stå og godkjøre seg et par dager før den skal spises, da blir kaken ekstra saftig. Foto: Matprat.no
Sist oppdatert

En god og saftig sjokoladekake er alltid en sikker vinner, enten du skal servere den i bursdag, skoleavslutninger eller som pausekos på en dugnad.

Denne oppskriften er superenkel og kaken kan fint lages en dag eller to på forhånd, da blir den bare enda mer saftig.

Du trenger: (24 stk)

300 g smør

31⁄2 dl vann

6 ss kakaopulver

3 egg

1 beger lettrømme

2 ts natron

7 dl sukker

1 ts salt

7 dl hvetemel

Glasur:

200 g romtemperert smør

10 dl melis

6 ss kakaopulver

6 ss kaffe

Slik gjør du det:

Smelt smør, og ha det i en bolle. Tilsett så resten av ingrediensene og bland alt sammen med en sleiv.

Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig.

Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.

Tips!

Lag gjerne kaken én til to dager før den skal brukes. Da blir den ekstra saftig.

Denne saken ble første gang publisert 19/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også