Tilslørte julepiker med pepperkakesmuler
Har du noen pepperkaker til overs og røde epler, er denne herlige desserten i boks!

3 epler
6 ss sukker
½ dl vann
1 ts malt kanel
2 ss smør
ca. 1 dl pepperkakesmuler
3 dl kremfløte
Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset.
Ha epleterningene i en kasserolle sammen med sukkeret og vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett knuste pepperkaker og fres godt. Avkjøl.
Pisk fløten til krem. Anrett epler, krem og pepperkakerasp lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.
Tips: Vi brukte røde epler og kokte dem med skallet på. Det ble utrolig lekkert!

Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør