Uten gluten!
Sitron og mandelkake
Lag på lag med mandelbunn og sitronkrem. Denne påskekaken smaker fantastisk godt!
(Ca. 10 biter)
200 g mandler
3 eggehviter
2 dl sukker
SMØRKREM:
3 eggeplommer
1 dl sukker
½ dl + 1½ dl kremfløte
2 ss sitronsaft
150 g mykt smør
1 sitron, revet skall
ev. gul konditorfarge
PYNT:
drasjerte mandler
andre godterier
Finhakk mandlene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Pisk eggehvitene til fast skum.
Tilsett sukkeret, litt om gangen under kraftig pisking til en stiv marengs.
Vend inn mandlene. Fordel røren til 4 bunner, ca. 20 cm i diameter, på to bakeplater med bakepapir. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 150° i ca. 20 min. Dra av papiret og la kakene avkjøles på rist.
Bland eggeplommer, sukker, ½ dl fløte og sitronsaft i en kjele. Kok under pisking til kremen har tyknet. Ta
kjelen til side og pisk inn smøret i små biter. Tilsett sitronskallet. La kremen avkjøles. Pisk 1½ dl fløte til krem og bland med sitronkremen. Farg ev. med litt gul konditorfarge. Legg sammen bunnene med kremen imellom og oppå. Pynt kaken og server.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 18/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.