Ovnsbakt torskerygg servert på høstens grønnsaker
Saftig torskerygg servert på høstens grønnsaker er en uvanlig kombinasjon som bør prøves!
(4 porsjoner)
1 squash
2 gulrøtter
1 rød løk
1 purre
3 ss olivenolje
150 g grønne linser
1 grønnsaksbuljongterning
100 g soltørret tomat i olje
600-800 g torskerygg eller torskefilet
salt og pepper
frisk timian
Del grønnsakene i terninger, 2x2 cm. Skjær purren i ringer. Blad alt i en ildfast form og hell over olivenolje. Stek midt i stekeovn ved 180° i ca. 25 min, til de er møre.
Kok linsene etter anvisning på pakken, men tilsett en terning grønnsaksbuljong for ekstra smak. Hell av vannet når linsene er ferdigkokt og la dem renne godt av.
Tilsett linsene og grovt hakkede soltørrede tomater i grønnsaksblandingen og bland godt. Legg torskebitene på grønnsakene og drypp over litt av oljen fra de soltørrede tomatene. Dryss på salt og pepper. Legg et par kvister med frisk timian over fisken før den stekes videre i ovn i ca. 12-15 min.
Serveres rykende varm med godt brød til.
Denne saken ble første gang publisert 21/09 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.