Lett og mett av julens restemat
Gjør en velsmakende opprydning blant julerestene. De fleste oppskritene kan med enkle grep gjøres litt lettere - hvi nyttårsforsettene dine innebærer en slankere linje...

Her får du en liten smakebit i form av oppskriften på en lekker tacopai. I Hjemmet nr. 2, som er i salg fra mandag 6. januar, får du flere fristende oppskrifter.
TACOPAI
(4-6 porsjoner)
1 ferdig paideig
FYLL:
200-300 g rester av kalkun, stek eller annet kjøtt/kjøttdeig
1 løk
1 paprika
1 liten boks mais
1 ss smør
1 pose taco-krydder
1 dl vann
3 egg
1 dl melk
2 dl kesam, gjerne mager
1 dl revet ost, gjerne rester
TILBEHØR:
kesam/rømme
agurk i staver
tacosaus eller salsa
¿Trill deigen ut og dekk en paiform, 24 cm i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i minst 30 min. Skjær kjøtt i små biter. Har du ikke rester kan du bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling, steke 2 kyllingfileter eller bruke kjøttdeig. Hakk løken fint og stek den i litt smør sammen med renset og hakket paprika. Tilsett tacokrydder og vann, la det koke på svak varme ca. 5 min. Tilsett kjøttbitene, bland godt og legg det i paiskallet sammen med maisen. Visp sammen egg, melk og kesam og hell det i paiskallet. Strø over ost.
Stek midt i ovnen ved 200°, ca. 35 min til alt er stivnet og osten har fått fin farge.
Server paien med agurkstaver, kesam og salsa.