Sommerens favoritt
Kake med bringebærmousse
Sommeren er rett rundt hjørnet, og det må feires med denne herlige kaken! Bunnen er laget av revet kransekakemasse og toppet med fløyelsmyk bringebærmousse.
(Ca. 12 biter)
90 g smør, romtemperert
250 g kransekakemasse, revet
3 egg
1 dl crème fraîche
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Bringebærmousse:
4 pl. gelatin
2 ss sitronsaft
350 g bringebær
2 dl melis
2 eggehviter
3 dl kremfløte
Pynt:
25 bringebær
mynteblader
Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.
Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24–26 cm diameter. Stek bunnen på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 25 min til bunnen er gjennomstekt.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 min. Press sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tyktflytende konsistens.
Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.
I en annen bolle pisker du eggehvitene til hardt skum og
i en ny bolle pisker du kremfløten til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.
Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dag.
Pynt kaken med friske bringebær og mynte rett før servering. Har du tilgang til små «natt og dag»-blomster, er disse vakre på kaken. •
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 20/05 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.