Glutenfri daimkake
Lag en deilig iskake som du kan ha på lur i fryseren. Perfekt som dessert eller på kaffebordet!

(Rund form ca. 22 cm i diameter)
3 eggehviter
150 g sukker
150 g mandler
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl fløte
2 doble Daim
SJOKOLADETREKK:
1 pl. kokesjokolade
1 dl fløte
Eggehviter og sukker piskes stivt. Finhakk mandler og bland forsiktig inn i de stive eggehvitene.
Hell røren i en smurt form og stek ved 175° i ca. 40 min. Avkjøl bunnen litt.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk fløten til krem og bland sammen med eggedosisen. Finhakk Daim og bland forsiktig inn i kremen. Fordel kremen over bunnen og sett i fryseren til den stivner, gjerne over natten.
Sjokoladetrekk: Smelt kokesjokolade, tilsett fløte og kok opp.
La det småkoke under omrøring i noen minutter til sausen tykner litt. Avkjøl noe og hell sausen over kaken rett før servering.
Pynt med for eksempel bringebær og litt hakket Daim.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør