Fantastisk iskake med multer
Denne deilige juledesserten må du prøve!

(Rund form ca. 24 cm i diameter)
3 dl hasselnøtter
eller mandler
3 dl melis
5 eggehviter
ISKREM:
5 pl. gelatin
5 eggeplommer
2 dl sukker
3 dl kremfløte
ca. 2½ dl multer
multesyltetøy, mengde etter ønske
Varm stekeovnen til 160°. Dekk bunnen av en form med bakepapir.
Mal nøtter i kjøkkenmaskin og bland inn melis. Stivpisk eggehviter og vend inn melis og nøtter. Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 min. Avkjøl i formen.
La gelatinplater ligge i kaldt vann i 5–6 min. Hell av vannet og løs gelatinen opp i ½ dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst.
Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer.
Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott.
Hell kremen over avkjølt kakebunn og la formen stå i fryseren til kremen er stiv.
Ta kaken ut av formen og legg på fat. Dekk kaken med multesyltetøy eller marinerte multer.
La kaken stå i romtemperatur i ca. 20 min. før servering.

Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør