Deilige formkaker på 1-2-3

Når snø­en la­ver ned og kul­da bi­ter, sma­ker det eks­tra godt med en god form­ka­ke og en varm kopp kaf­fe. I Hjemmet nr. 4/2014 får du va­ri­an­ter for en­hver smak: sjo­ko­la­de, sit­ron el­ler ap­pel­sin – val­get er ditt!

Hva smaker vel bedre enn en saftig formkake og en kopp rykende varm sitronte på en kald vinterdag?
Publisert Sist oppdatert

På våre matsider i Hjemmet nr. 4/2014 får du blant annet oppskriften på syv enkle og gode formkaker. Her gir vi en smakebit i form av oppskriften på en deilig sitronkake.

 

SITRONKAKE MED VALMUEFRØ



150 g smør
250 g sukker
3 egg
1 sitron
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1½ dl melk
4 ss valmuefrø
GLASUR:
3-4 dl melis
1 eggehvite
2 ts sitronsaft14hj4Faksimile.JPG

¿Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Tilsett revet skall og saft fra en sitron. Bland inn resten av ingrediensene, og ha røren i en smurt og strødd randform eller brødform.
Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 45 min.

Rør sammen eggehvite, melis og sitronsaft til en tykk glasur. Dekorer med melisglasur på toppen før servering.
Kaken kan fint fryses, men da uten glasur.