Deilige formkaker på 1-2-3
Når snøen laver ned og kulda biter, smaker det ekstra godt med en god formkake og en varm kopp kaffe. I Hjemmet nr. 4/2014 får du varianter for enhver smak: sjokolade, sitron eller appelsin – valget er ditt!
På våre matsider i Hjemmet nr. 4/2014 får du blant annet oppskriften på syv enkle og gode formkaker. Her gir vi en smakebit i form av oppskriften på en deilig sitronkake.
SITRONKAKE MED VALMUEFRØ
150 g smør
250 g sukker
3 egg
1 sitron
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1½ dl melk
4 ss valmuefrø
GLASUR:
3-4 dl melis
1 eggehvite
2 ts sitronsaft
¿Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Tilsett revet skall og saft fra en sitron. Bland inn resten av ingrediensene, og ha røren i en smurt og strødd randform eller brødform.
Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 45 min.
Rør sammen eggehvite, melis og sitronsaft til en tykk glasur. Dekorer med melisglasur på toppen før servering.
Kaken kan fint fryses, men da uten glasur.
Denne saken ble første gang publisert 20/01 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.