Deilige formkaker på 1-2-3
Når snøen laver ned og kulda biter, smaker det ekstra godt med en god formkake og en varm kopp kaffe. I Hjemmet nr. 4/2014 får du varianter for enhver smak: sjokolade, sitron eller appelsin – valget er ditt!

På våre matsider i Hjemmet nr. 4/2014 får du blant annet oppskriften på syv enkle og gode formkaker. Her gir vi en smakebit i form av oppskriften på en deilig sitronkake.
SITRONKAKE MED VALMUEFRØ
150 g smør
250 g sukker
3 egg
1 sitron
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1½ dl melk
4 ss valmuefrø
GLASUR:
3-4 dl melis
1 eggehvite
2 ts sitronsaft
¿Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Tilsett revet skall og saft fra en sitron. Bland inn resten av ingrediensene, og ha røren i en smurt og strødd randform eller brødform.
Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 45 min.
Rør sammen eggehvite, melis og sitronsaft til en tykk glasur. Dekorer med melisglasur på toppen før servering.
Kaken kan fint fryses, men da uten glasur.