Deilige formkaker på 1-2-3

Når snø­en la­ver ned og kul­da bi­ter, sma­ker det eks­tra godt med en god form­ka­ke og en varm kopp kaf­fe. I Hjemmet nr. 4/2014 får du va­ri­an­ter for en­hver smak: sjo­ko­la­de, sit­ron el­ler ap­pel­sin – val­get er ditt!

Hva smaker vel bedre enn en saftig formkake og en kopp rykende varm sitronte på en kald vinterdag?
Hva smaker vel bedre enn en saftig formkake og en kopp rykende varm sitronte på en kald vinterdag? Foto: Tove Hertzberg
Sist oppdatert

På våre matsider i Hjemmet nr. 4/2014 får du blant annet oppskriften på syv enkle og gode formkaker. Her gir vi en smakebit i form av oppskriften på en deilig sitronkake.

 

SITRONKAKE MED VALMUEFRØ



150 g smør
250 g sukker
3 egg
1 sitron
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1½ dl melk
4 ss valmuefrø
GLASUR:
3-4 dl melis
1 eggehvite
2 ts sitronsaft14hj4Faksimile.JPG

¿Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Tilsett revet skall og saft fra en sitron. Bland inn resten av ingrediensene, og ha røren i en smurt og strødd randform eller brødform.
Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 45 min.

Rør sammen eggehvite, melis og sitronsaft til en tykk glasur. Dekorer med melisglasur på toppen før servering.
Kaken kan fint fryses, men da uten glasur.

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også