Rips i frysen?

Den friske smaken av rips passer godt både desserter. I tillegg er det syrlige bæret fylt av antioksidanter og mineraler.

Rips sammen med marengs skaper god harmoni mellom syrlig og søtt.
Publisert Sist oppdatert

Ingredienser

125 g mykt smør

50 g sukker

1 ss vaniljesukker

2-3 dråper mandelessens

1 egg

100 g hvetemel

25 g malte mandler

1 ts bakepulver

600 g rips

 

Marengs:

3 eggehviter

125 g melis

 

Pynt:

mynte

blomster eller annet

1. Sett ovnen på 180°C (160°C varmluft).

2. Bruk mikseren til smøret er blitt kremete, tilsett sukker, vaniljesukker, mandelessens og en klype salt. Rør så inn egget.

3. Bland sammen mel, malte mandler og bakepulver og ha det i smørblandingen. Ha det over i en liten springform, tilsett bær og stek kaken midt i ovnen i 25 min.

4. Pisk eggehvitene til de er stive og tilsett gradvis melisen til du har en fin marengs.

5. Ha marengs på toppen av kaken og skru opp temperaturen til 220°C (200°C i varmluft) og stek videre i 8-10 minutter til.

6. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl på rist. Pynt med mynteblader og f.eks. spiselige småblomster.