Bringebærmousse-kake med sjokolade og marengs
Prøv en uslåelig kakekombinasjon med saftig sjokoladebunn, luftig bringebærmousse og brent marengs på toppen.

(14 stk.)
Sjokoladekakebunn:
½ vaniljestang
100 g smør
11/2 dl kremfløte
300 g mørk sjokolade, 70 %
4 egg
125 g brunt sukker
50 g hvetemel
Bringebærmousse:
6 plater gelatin
400 g bringebær
120 g sukker
1 lime, saft og skall
½ vaniljestang
6 dl kremfløte
Marengslokk:
3 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
2 dl finkornet sukker
1 ts maisenna
½ ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Dekk bunnen av en springform, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir og smør formen.
Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og varm opp sammen med smør og kremfløte. Rør til smøret er smeltet og blandingen er rett under kokepunktet. Ta kjelen av varmen, tilsett hakket sjokolade og rør til smeltet.
Pisk egg og sukker luftig. Pisk inn fløteblandingen og rør inn melet. Ha røren i formen og stek i ovnen i ca. 25 minutter. Den skal være litt myk i midten. Avkjøl helt på rist.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Kok opp bringebær, sukker, limesaft og -skall. La småkoke til sukkeret er oppløst. Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller i blender, og press gjennom en sikt slik at du blir kvitt frøene. Ha tilbake i gryten, klem vannet ut av gelatinplatene, tilsett og rør til oppløst. Avkjøl blandingen noe, men ikke så den blir stiv.
Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og pisk med kremfløten til stiv krem. Vend kremen med bringebærblandingen og hell moussen over sjokoladekaken i springformen. Sett kaldt til moussen stivner, ca. 3 timer.
Pisk eggehvitene til hardt skum. Ha i eddik mens du visper. Bland sammen sukker, maisenna og vaniljesukker og spe inn gradvis mens pisken går. Pisk til marengsen er blank og stiv.
Fjern formen på kaken og legg den over på et serveringsfat. Fordel marengsen utover toppen og brenn den med en gassbrenner/crème brûlée-brenner slik at den blir gyllen.