VW T-Roc

Her er VWs nye SUV

T-Roc kommer allerede i år, og den kommer med firehjulsdrift.

Publisert

T-Roc er navnet på VWs lille SUV som vil gi biler som Mazda CX-3, Toyota C-HR, Peugeot 2008 og Opel Crossland X tøff konkurranse.

T-Roc bygges på samme modulære plattform som Tiguan og den strukturelle basisen er lik. De to modellene har imidlertid individuelle karosseri- og interiørlayout.

T-Roc er drøyt 4,2 meter lang, omtrent som Mazda CX-3 (25 centimeter kortere enn Tiguan), og har en akselavstand på 2,6 meter. Den er 1,82 meter bred og 1,57 meter høy noe som betyr at den er både litt høyere og bredere enn Mazda CX-3.

T-ROC: Crossover eller SUV, T-Roc er en høyreist bil på rundt 4,2 meter.
T-ROC: Crossover eller SUV, T-Roc er en høyreist bil på rundt 4,2 meter.

Med alle fem seter i bruk rommer bagasjerommet 445 liter målt fra gulv til toppen av bakseteryggen. Dersom man feller ned baksetene skal du ha 1290 liter bagasjeplass tilgjengelig.

Foran varter T-Roc opp med det som ser ut som et moderne førermiljø, med blant annet en ny generasjon av det heldigitale instrumentpanelet Active Info Display, samt en åttetommers multimedia skjerm.

Kommer i år

De første utgavene av den nye modellen vil komme til Norge i slutten av 2017 og begynnelsen av 2018. Det vil imidlertid åpnes for forhåndsbestilling allerede i slutten av september.

Ved lansering kan T-Roc leveres med tre forskjellige drivlinjer. Innstegsmodellen har en én liters TSI-motor som yter 115 hestekrefter i kombinasjon med sekstrinns manuell girkasse og forhjulsdrift. De som ønsker firehjulsdrift kan i første omgang velge mellom en 2,0 TSI bensinmotor med 190 hestekrefter og en 2,0 TDI dieselmotor som yter 150 hestekrefter. Begge disse modellene leveres med syvtrinns DSG automatgir.

I løpet av første halvår 2018 vil T-Roc også være tilgjengelig med en 1,5-liters TSI-motor med syvtrinns DSG og forhjulsdrift, samt en 2,0 TDI-motor med 190 hestekrefter og firehjulsdrift.

Sommeren 2018 vil man ifølge importøren også kunne bestille T-Roc med en 1,5 TSI-motor som yter 150 hestekrefter i kombinasjon med både firehjulsdrift og syvtrinns DSG.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning