Nyhet: Kia Sportspace

Helt rå stasjonsvogn fra Kia

Tro det eller ei, men det er faktisk Kia som står bak den utrolig kule stasjonsvogna. Hils på Kia Sportspace.

Publisert Oppdatert

Det er nesten så jeg satt kaffen i halsen da jeg åpnet pressemeldingen den norske Kia-importøren sendte ut i dag morges. Kia, som for få år siden var kjent som et utpreget billigmerke med biler som ikke akkurat vekket store følelser hos den autofile, har laget en stasjonsvogn i ren Alfa Romeo-stil.

For noen år siden flyttet Kia designkontoret sitt til Tyskland og 2006 ansatte de den tidligere Audi- og Volkswagendesigneren Peter Schreyer (kjent for blant annet Audi TT) som sjef for designkontoret.

Og da ble det fart på sakene. Schreyer tok skikkelig tak i materien, og på Frankfurt Motor Show i 2007 ble Kias nye ansikt vist for første gang. Konseptbilen Kee var første Kia ut med den etter hvert så velkjente signaturgrillen «Tiger Nose».

Gregory Guillaume, Kias sjefdesigner i Europa, er ansvarlig for Sportspace, som er utviklet ved designsenteret i Frankfurt.

– Vi ville designe en helt ny type grand tourer, en bil for aktive mennesker som ønsker god plass for helgeturen og lengre kjøreturer, men som ikke vil kompromisse med stil, komfort og sporty utseende, forteller Guillaume.

Sportspace kommer ikke for salg hos din nærmeste Kia-forhandler. Sportspace er nemlig en konseptbil. 

Et plaster på såret, er at Sportspace – og konseptbiler generelt – staker ut designkursen videre. Du skal derfor ikke se bort fra at vi vil se klare trekk fra den tøffe stasjonsvogna i Kias produksjonsmodeller i årene som kommer.

Sportspace vises for første gang for publikum under Genève Motor Show i begynnelsen av mars.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning