Tesla Model S 70D

Nå blir dette Teslas rimeligste firehjulstrekker

Lanserer en "ny" Model S.

TESLA: Tesla Model S 70D vil koste fra 573.100 kroner. Her er den i Ocean Blue-farge. FOTO: Tesla
TESLA: Tesla Model S 70D vil koste fra 573.100 kroner. Her er den i Ocean Blue-farge. FOTO: Tesla
Publisert Oppdatert

Tesla Model S er Norges mest solgte firehjulstrekker så langt i år. 1283 biler var solgt ved utgangen av mars, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Og nå utvider Tesla utvalget av firehjulstrekkere med en "ny" Model S.

Med en batteripakke på 70 kWt og firehjulsdrift har den fått modellbetegnelsen 70D. D-en står for «dual motor», én foran og én bak, som gir 4x4

Med introduksjonen av 70D forsvinner versjonen med den minste batteripakken, Model S 60 (batteripakke 60 kWt). Utvalget av Model S med kun én elmotor - og dermed tohjulstrekk - blir kraftig redusert, men 85-modellen kan fortsatt leveres med én motor.

70D er oppgitt å skulle koste fra 573.100 kroner med første leveringer i juni.

Les også: Slik er Tesla-eieren

Noe mindre rekkevidde

Maks rekkevidde er oppgitt til 442 kilometer, altså noe mindre enn 85D som i teorien skal greie 502 kilometer i henhold til NEDC-normen (New European Driving Cycle).

Totalt produserer elmotorene 334 hk, som er under halvparten av råsterke P 85D. 70D  skal greie 0-100 km/t på 5,4 sekunder og en toppfart på 225 km/t.

RÅSKINNET: Model S 70D har halvparten så mange hester som Tesla Model S P 85D som har massive 700 hk. FOTO: Petter Handeland
RÅSKINNET: Model S 70D har halvparten så mange hester som Tesla Model S P 85D som har massive 700 hk. FOTO: Petter Handeland

Fordyrende ekstrautstyr

Kart og navigasjon, LED-kjørelys, parkeringsassistent, filskiftevarsler og åtte års garanti på batteri og drivenhet er blant standardutstyret. Den er også klargjort for hurtiglading.

Bakovervendte seter, komfortseter bak, luftfjæring, cruisekontroll med avstandholder, filholder med automatisk styring, selvparkering og adaptive frontlys er ekstraustyr. Vinterpakke med 3-sonet baksetevarme, vindusvisker- og vinduspylervarmere må du også betale ekstra for. Det samme med premiumpakken som omfatter interiør med forfinet finish, elektrisk bakluke, LED tåke- og hjørnelys, samt innvendig effektbelysning med LED.

Model S 70D kan fås i tre nye farge: Ocean Blue, Obsidian Sort, og Warm Silver.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen