Plassutnyttelse i bobil

Bobilenes smarte plassløsninger

Plassutnyttelse er utfordring nummer én i bobiler. Det hender bransjen kommer opp med geniale løsninger.

Publisert Oppdatert

Å innrede en bobil er som å innrede en fritidsbåt. Antall kvadratmeter å bygge rom på er svært begrenset, og interiørarkitektene må være kreative. Det er mye som skal på plass, og det skal fungere i praksis.

Rimeligvis er det særlig i de korte bobilene, på rundt 6–7 meter, de mest kreative løsningene finnes. Enkelte typer sengeløsninger, som for eksempel midtstilt dobbeltseng og langsgående enkeltsenger, tar mye plass. Av og til for mye. Da må noe gjøres, enten med sengene eller med tilstøtende rom.

Merket som kanskje har tatt dette med fleksible sengeløsninger lengst, er Rapido med sin 9060 df Mobily, der man på veldig kort tid kan veksle mellom hele seks sengeløsninger.

Ellers ser vi i disse dager at stadig flere bobiler kommer med gedigne taksenger som frigjør hele gulvarealet til sittegrupper, kjøkken og bad.

Men det er ikke sengene som oftest blir gjenstand for kreativt tenkning. Det er sanitærrommene. I mellomstore og store bobiler er toalett og dusj som regel separate rom, mens de i mindre ofte må dele plass. Da gjelder det å designe noe som gjør at det likevel fungerer.

Ellers er campingbransjen opptatt av at også utstyret som ligger inne i skuffer og skap skal ta så liten plass som mulig, noe som videoen i denne artikkelen demonstrerer. Her kan du også se hvordan det såkalte "magiske badet" i en bobil fungerer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning