Campingvogn og bobil

Noen sekunder senere er dusjen et fullverdig toalett

Campingbransjen tenker plass. I enkelte bobiler deler dusj og toalett det samme gulvet.

Publisert Oppdatert

I campingbransjen handler det mye om plass. I hvert fall i europeisk bobilbransje, der trenden er at bobilene skal være mindre. I USA er det som kjent litt annerledes, gjerne med enorme luksuriøse bobusser.

Interiørløsningene i en bobil bør for eksempel være innovative for å spare plass, slik vi tidligere har vist i en video fra verdens største reiselivsmesse.

Men det er ikke bare når det gjelder senger og skap det må spares plass i campinglivet. Også kopper, kjeler og kar bør ta så lite plass som mulig.

Spesielt populært nå om dagen er kjøkkenrelatert utstyr som kjapt kan brettes sammen, slik at det bare tar en brøkdel av plassen det ellers ville ha tatt.

Sesongen snart over? Vel, det er jo et par fine måneder igjen for camping. Dessuten er høsten gjerne messetid, og det er ikke minst da det er enkelt å orientere seg i det siste på utstyrsfronten.

Løsningen med dusj og bad/toalett på samme gulv har vi hentet fra en av Bürstners modeller. Mange bobiler har løsninger der for eksempel vasken eller toalettet kan skyves frem og tilbake på en skinne, og således gi plass etter behov. Men i eksempelet vi viser her er det altså "hele pakka" som byttes.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning