HET NYHET FRA SVENSKE KABE

Enestående bybobil

Antakelig den mest påkostede bybobilen vi noen gang har sett.

Pluss ikon
GEDIGEN: Nesten syv meter bybobil.
GEDIGEN: Nesten syv meter bybobil. Foto: Geir Svardal
Sist oppdatert

Svenske Kabe er et merke som er kjent for relativt dyre og påkostede produkter, ment for viderekomne caravanister som vil ha det romslig og komfortabelt.

Bybobil har Kabe aldri hatt, og det hadde de fortsatt ikke da verdens største caravanmesse - Caravan Salon Düsseldorf - gikk av stabelen for få uker siden.

Men til Caravanmessen i Lillestrøm sto Kabes første "plåtis" klar! Og det var ikke hvilket som helst Ducato-motorisert innstegsprodukt, men den kanskje mest påkostede bybobilen vi noen gang har sett. Og i hvert fall den lengste, med sine drøye 6,9 meter - en halvmeter mer enn hva som vanligvis er de lengste bybobilene (6,36 meter).

Mercedes-Benz Sprinter har gjort furore i Europas bobilbransje de siste par år, og nå må et hvert merke med respekt for seg selv snart ha en Sprinter-basert modell.

For Kabe var nettopp Sprinter inngangsbilletten til bybobilsegmentet, forteller teknisk sjef i Kabe, Mikael Blomqvist i denne videoen:

Det handler nok ikke bare om at Sprinter ga Kabe anledningen de har ventet på, til å produsere en bybobil. Segmentet opplever økende popularitet, og det er også en trend at produsenter av bobiler ønsker å være til stede i flest mulig segment, og også gjerne kunne tilby modeller som relativt sett er lavt priset.

SMART LØSNING: Gassflaskene dra ut på en plate for enkelt å kunne byttes.
SMART LØSNING: Gassflaskene dra ut på en plate for enkelt å kunne byttes. Foto: Geir Svardal

Kabe Van har to langsgående enkeltsenger, som enkelt og elektrisk forvandles til en stor dobbeltseng. I tillegg kan sittegruppen gjøres om til soveplass for én. Sittegruppen har for øvrig to enkeltstoler i stedet for sofa. Stolene kan justeres sidelengs, for eksempel om mer armslag ønskes.

STOLER: Stoler i stedet for sofa i sittegruppen.
STOLER: Stoler i stedet for sofa i sittegruppen. Foto: Geir Svardal

I baderommet er servanten svingbar for å gi plass til dusjen. Alde sørger for vannbåren oppvarming. Innredningen er i "Shannon Oak", og bybobilen har masse lagringsplass.

MULTIMEDIA: Lekkert førermiljø med stor touch-skjerm.
MULTIMEDIA: Lekkert førermiljø med stor touch-skjerm. Foto: Geir Svardal

Med Sprinter-chassiset følger også mange systemer for førerassistanse, som autobrems, dødvinkel-varsler og sidevindstabilisering.

Kabe har utstilt en Van 4WD på Caravanmessen i Lillestrøm, som avsluttes 16.00 søndag 15. september. Firehjulstrekk er opsjon, bakhjulsdrift standard. Dieselmotoren har 163 hk.

Denne saken ble første gang publisert 14/09 2019, og sist oppdatert 16/09 2019.

Les også