Volvo sier opp 3300

I dag fikk 3300 ansatte i Volvos personbilavdeling varsel om oppsigelse.

SPARKER 3300: Volvo Personvagnar varslet onsdag at salgssvikt og inntektstap gjør at den tradisjonsrike svenske bilprodusenten må kvitte seg med ytterligere 3.300 ansatte.
SPARKER 3300: Volvo Personvagnar varslet onsdag at salgssvikt og inntektstap gjør at den tradisjonsrike svenske bilprodusenten må kvitte seg med ytterligere 3.300 ansatte. Foto: Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Publisert Oppdatert

Det er den vanskelige situasjonen i økonomien som er årsaken til at den svenske bilgiganten sier opp over ti prosent av arbeidsskokken.

- Det er vanskelige tider i hele bilbransjen, inkludert Volvo. Disse tiltakene er nødvendige for å bygge opp et nytt og langsiktig lønnsomt Volvo, sier administrerende direktør i Volvo Personvagnar AB i en pressemelding.

- Det ustabile finansmarkedet gjør at situasjonen er veldig vanskelig å bedømme, og bilbransjen har blitt hardere rammet enn ventet.

Les også:

Konkurs truer bilgiganter

Scand Boats konkurs

Oppsigelsen som ble sendt ut i dag berører 2700 av Volvos ansatte i Sverige. De fleste av disse ved hovedkontoret i Göteborg, men også noen av de ansatte ved karosseriproduksjonen i Olofström og ved motorfabrikken i Skövde må gå, melder Aftonbladet. I tillegg kuttes 600 ansatte i utlandet.

Volvo gikk med et dundrende underskudd på 1,6 milliarder svenske kroner i første halvår i år. Salget av nye biler har også fortsatt å synke kraftig etter sommeren, og det er det som er grunnen til at de nå ser seg nødt til å kutte ned på de ansatte. Ifølge Aftonbladet sank salget av nye biler med 12 prosent første halvår, men i september gikk det, for Volvo, livsviktige USA-markedet ned med hele 51prosent.

Det er heller ikke første gang i år Volvo ser seg nødt til å kutte ned på ansatte. I juni i år ble 2000 mennesker sagt opp.

I løpet av de siste fem årene har det svenske firmaet kuttet ned antallet ansatte fra 28.100 i 2003 til 24.400 i begynnelsen av 2008. Dermed ender Volvo opp med nesten 10.000 færre ansatte etter denne runden med nedskjæringer.

Selv om oppsigelser og nedgang preger bilmarkedet ble det vist frem mye nytt og spennende på Paris-messen i år. Se vår oversikt her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning