Biler for ferien

Våre beste feriebiltips

Fornuftig? Rik? Stor familie? Stram økonomi?

PAKKET OG KLART: Plass er viktig når man skal på bilferie. Det er mye som må med.
PAKKET OG KLART: Plass er viktig når man skal på bilferie. Det er mye som må med. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Publisert Oppdatert

For mange betyr sommeren bilferie. Enten turen går til svigermor på den andre kanten av landet, eller til sydspissen av Europa, er det viktig med det rette utstyret.

Rett bil kan spare deg for mye penger på flere måter. Å velge en bil med lavt fremtidig verditap er det viktigste, men for en feriebil er det også viktig at den ikke bruker for mye drivstoff.

Skibokser brukes ofte som ekstra lasteplass på sommeren, men de store boksene øker drivstofforbruket. Dette gjelder spesielt når hastighetene blir høye - som de gjerne blir nedover i Europa. Derfor gjelder det å velge en bil som har nok plass i utgangspunktet.

Det er heller ikke en vedtatt sannhet at bilene med store motorer bruker mer drivstoff. Hvis bilferien innebærer mye kjøring i bratte bakker, som for eksempel i Alpene, vil en sterk bil ofte komme bedre ut enn en motorsvak modell.

Når vi har valgt ut de beste feriebilene, er komfort og plass vurdert som det aller viktigste. Nedenfor finner du biler som strekker seg fra rundt 200.000 kroner og opp til over millionen. Det bør være noe for de fleste, med andre ord.

Det fornuftige valget

Skoda Superb

Enorm plass, god komfort og et stort utvalg av motorer og utstyr gjør Superb til et glimrende valg i ferien.

Bakseteplassen er på et nivå som man ellers bare finner i gedigne luksussedaner som BMW 7-serie og Mercedes S-klasse. Bagasjeplassen er også massiv. Her får du med deg all feriebagasjen, barnevogna og alle suvenirene du kjøper i utlandet.

Les test av bilen her.

Det økonomiske valget

Kia Cee’d SW

Foto: FOTO: Terje Bjørnsen

Til tross for at Kia Cee'd ikke blir sett på som noen stor bil, er plassen overraskende god. At prisen i tillegg er lav, og at garantien gjelder for de neste syv bilferiene, er heller ingen ulempe.

Les test av bilen her.

For deg med mange barn

Ford S-Max

For deg som har behov for ekstra mye plass eller to seter ekstra, kan en flerbruksbil være løsningen. S-Max er blant de beste av denne typen når det kommer til komfort og kjøreegenskaper. Den koster litt mer enn syvsetere som Volkswagen Touran og Mazda5, men har til gjengjeld bedre plass og komfort.

TRYGGHET: Kia cee'd er en gjennomført god bil. Lav innstegspris,  syv års garanti og relativt god plass er de viktigste egenskapene.
TRYGGHET: Kia cee'd er en gjennomført god bil. Lav innstegspris, syv års garanti og relativt god plass er de viktigste egenskapene. Foto: FOTO: Egil Nordlien HM Foto

Les test av bilen her.

For deg med mye penger

BMW 5-serie

For deg som har mer enn gjennomsnittlig tykk lommebok, finnes det få biler som er bedre egnet til en lang bilferie enn BMW 5-serie.

Den byr på utmerket komfort, glimrende kjøreegenskaper og nok plass. Her er også alt det nyeste av sikkerhets- og komfortteknologi tilgjengelig - hvis du betaler for det, selvsagt.

Foto: FOTO: Egil Nordlien, HM Foto

Les test av bilen her.

For de som ikke har barn

Peugeot RCZ

Bilferiene hvor man kun er to byr ofte på andre prioriteringer enn familieturene. Ettersom man ikke trenger alt for mye plass, har man også mulighet til å velge en morsommere bil.

Peugeot RCZ er det spenstigste som har kommet fra franskmennene. Den har gode kjøreegenskaper og flotte motorer som matcher utseendet.

Bagasjerommet svelger unna overraskende mye, og de to baksetene kan også brukes som ekstra oppbevaringsplass.

BMW 520d
BMW 520d

Les test av bilen her.

PETTER: Peugeot RCZ
PETTER: Peugeot RCZ Foto: FOTO: Egil Nordlien HM Foto

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning