Bilutstilling

USAs hotteste biler

Ingen andre utstillinger samler så mange spesielle biler.

Publisert Oppdatert

Hvert år samles svært mange spesielle og særdeles ekstreme biler i Las Vegas tidlig i november. Da går det årlige SEMA-arrangementet (Specialty Equipment Market Association) av stabelen. Evenementet har vært arrangert siden 1967.

SEMA er i utgangspunktet en lukket messe for de som jobber i bilbransjen, men det er likevel flere som arrangerer turer og ordner med inngang. Dersom man liker styling og tuning er dette selve paradiset. Ingen andre steder er det samlet så mange svært spesielt utførte biler som i Las Vegas på denne tiden av året.

Og dette er "big business". Ifølge Ford har spesialmarkedet vokst til en industri som omsetter for 31 milliarder dollar og som sørger én millioner arbeidsplasser i USA.

Deler ut priser

Det deles også ut priser til de hotteste bilene i ulike kategorier. I år ble Ford Mustang kåret til "hottest car". Den legendariske bilmodellen mottar utmerkelsen for andre år på rad. Ford F-serie er nok en gang kåret til årets pickup.

Jeep Wrangler fikk prisen for årets "hottest 4x4-SUV". Det er fjerde året på rad Jeep får denne anerkjennelsen.

HOTTEST CAR: Ford Mustang. FOTO: SEMA
HOTTEST CAR: Ford Mustang. FOTO: SEMA

Gran Turismo og Transformers

Stingray Gran Turismo
Stingray Gran Turismo

I den endeløse rekken av spesielle versjoner er det noen som skiller seg ut. Chevrolet har realisert den virtuelle versjonen av Corvette Stingray som er med i PS3-spillet Gran Turismo 6. Bilen har en rekke detaljer spesielle detaljer, pluss den nye LT1 6,2-liters V8-eren som yter 455 hk og 610 Nm.

Bilstjernene i Transformers: The Age of Extinction ble også avduket. En bearbeidet Chevrolet Camaro skal "spille" Bumblebee. En visuelt kraftfull versjon av Corvette Stingray er også med.

Les også:

TRANSFORMED: Bumblebee Camaro er klar for Transformers: The Age of Extinction. FOTO: Isaac Brekken
TRANSFORMED: Bumblebee Camaro er klar for Transformers: The Age of Extinction. FOTO: Isaac Brekken

Her er den nye rånekalenderen

Test deg selv: Hva kan du om amerikanske biler?

HPP Superbird - En råners våte drøm

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning