Top Gear: C3 X132 Hellcat

Sjekk denne motorsykkelen

C3 X132 Hellcat er muligens verdens hardeste MC.

EKSKLUSIVE DELER: Karbonkeramiske bremser, felger i karbonfiber og ramme i aluminium er blant tingene som gjør denne sykkelen spesielle.
EKSKLUSIVE DELER: Karbonkeramiske bremser, felger i karbonfiber og ramme i aluminium er blant tingene som gjør denne sykkelen spesielle. Foto: FOTO: Produsent
Publisert Oppdatert
SKUMMEL: Du flytter deg nok fort unna hvis du får denne i speilet.
SKUMMEL: Du flytter deg nok fort unna hvis du får denne i speilet. Foto: FOTO: Produsent

Navnet er Hellcat. Tøffeste katta i by'n, og gatas skrekk. La ikke den minimalistiske designen lure deg til å tro noe annet.

Midt inni ligger en massiv (for en sykkel) 2,1-liters motor med et moment på 197 Nm. En motor som kan gi dette draget montert på en sykkel som veier 215 kg, gir deg et av verdens høyeste moment-til-vektforhold. Superbiler inkludert. Dersom du trenger kraft, gir den deg det, via et overføringssystem utviklet fra dragsykler; det eneste som er sterkt nok til å stoppe ting som vrir seg med alle krefter.

Og for å hindre at alt som vrir seg skal knuse motoren, har Confederate bygd den tøff. Der andre bruker metallegeringer for vektens skyld, bruker Hellcat så mye stål som mulig. Det gir noen ekstra kilo, men den vil overleve en atomvinter. Eller en burnout på full gass. Men det som motorvekten legger til, blir borte i rammeverket. Her er hovedmaterialet lett, men sterk flykvalitets aluminium. En øvelse i minimalisme, med en industriell vri. Ingen ting finnes som ikke er nødt til å finnes, og avskrelt så den blir like hensiktsmessig som en slåsshanske.

Du kan reservere en i USA hos Confederate Motorcycles - pris: 45 000 dollar. Pluss en god del til Onkel Stat.

Les også:

Slik får du gatas blankeste bil

Norges ti råeste bruktbiler

Vi ble med Top Gear bak kameraet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning