Top Gear Magazine: Bilmusikk

Her er den perfekte bilmusikken

Top Gear har plukket ut musikk som passer til bilkjøring.

GOD STEMNING: Det er ingen tvil om at riktig musikk er viktig på biltur.
GOD STEMNING: Det er ingen tvil om at riktig musikk er viktig på biltur. Foto: FOTO: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert

Uansett om man skal kjøre 200 mil til sydenden av Europa eller om turen legges til familien på Vestlandet, er det viktig med rett musikk på bilferie. Nå kan du også høre på musikken via en iPod eller annen musikkspiller. På den måten trenger du ikke ofre bagasjeplassen til fordel for musikksamlingen.

Top Gears musikkekspert, Rob Fitzpatrick, er en musikkritiker som skriver for The Sunday Times, The Guardian, The Word og Private Eye. Her er ni av hans favoritter til bilkjøring.

DANGER MOUSE & DANIELE LUPPI

Rome

Briljant rik, og litt kinoaktig. DM og Luppis skive ble spilt inn i Ennio Morricones gamle studio i Roma. Den er herlig ambisiøs, med fullt orkester, og kul som et Bond-soundtrack. For voksne.

FLEET FOXES

Helplessness blues

Det siste albumet deres var den uventede, rare folkehiten i 2008. Denne er dypere, mer kompleks og likevel¿ bedre. Dette er de nye Simon & Garfunkel som vi ikke visste at vi trengte.

DR DRE

Detox

Det har vært i produksjon siden 2004, og er angivelig det siste albumet hiphop-stjernen Dre vil lage. 50 Cent, Jay-Z, Eminem og Snoop er med - sommeren har nå fått sitt eget spor.

BEADY EYE

Different gear, still speeding

Liam Gallaghers nye band fjerner seg litt fra Oasis og nærmer seg det tidlige 70-tallsuttrykket til Rolling Stones. Men det er fremdeles stadionmusikk. Forvent låter med nok styrke til å få i gang milelange rekker med festivalpublikum.

IRON & WINE

Kiss each other clean

Sam Beam er ikke lenger gutten som sitter på verandaen og fikler med en banjo. Han har vokst opp og blitt en visjonær popartist og sangforfatter med full kontroll på notene.

DEATHSTARR

Colour trip - Ringo

Indierock med mye gitar og tykke, drømmeaktige melodier. Texasgruppa er et friskt pust. Dette er fullstendig genialt.

FOO FIGHTERS

Wasting light

De er kanskje et av verdens største band, men dette albumet - på mange måter det mest punkete og hardeste de har lagd - ble spilt inn med gammelt utstyr i Dave Grohls egen garasje. Gromt.

RODDY WOOMBLE

The impossible song and other songs

Woomble pleide å fronte indierock-hylerne Idlewild, men bor nå på Isle of Mull og skriver fantastisk melodiske og litt folkesangaktige viser om hvor flott det er i villmarka.

KATY B

On a mission

Debuten til raveprinsessen Katy B fra Peckham hadde den samme Dubstep-aktige appellen som hun viste fram under sitt samarbeid med Magnetic Man. Skikkelige sanger med høye toner, og likandes.

Les også:

Muskelbiler du kan henge på veggen

Vi har testet den grommeste somemrbilen

Pagani Huayra er en orgie i eksklusive materialer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning