Tips til ferie med bil

Sju fantastiske bilferier

Her er gode tips til deg som vil gjøre litt ekstra ut av bilferien.

Foto: Egil Nordlien
Foto: Egil Nordlien Foto: Foto: Egil Nordlien
Publisert Oppdatert

Noen liker ukelange opphold i solen, mens andre foretrekker å oppsøke stadig nye horisonter i egen regi. I den siste kategorien finner vi selve urferien for nordmenn flest: bilferien!

Mange av dere har sikkert minner om å bli slengt inn i et baksete uten sikkerhetsseler, før far fyrte opp en Long Fellow uten filter og jaget av gårde for å rekke neste ferje. Denne rullende torturen ble oppfattet som familieidyll uten like. Når man svimmel og ferdigspydd ble innvilget ti minutters stans for toalettbesøk og is på en tilfeldig bensinstasjon, var det nesten uutholdelig livsbejaende for en liten pjokk.

Les også: 10 tips til bilturen med barna

Standarden er heldigvis en annen i dag. Men i bunn og grunn er bilferie det samme nå som den gang. Likevel har utbygde veisystem og bedre, sikrere og mer komfortable biler gjort ferieradiusen langt større enn før. Like lett som en familie dro til Sverige i gamle dager, kjører man i dag til land som England, Tyskland, Frankrike og Italia.

Enten du skal på bilferie i Norge eller i utlandet, finnes det utallige opplevelser for store og små. Ikke noe stygt sagt om E18, Legoland og bensinstasjoner, men husk at det finnes annerledes og spennende reisemål for den som orker å lete litt. Her er tipsene!

Les også:

Her er de nye familiebildene i 2010

Guide til ferie med leiebåt

De mest populære Syden-feriene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen