Påsken er sesongåpning for mange av de største fornøyelsesparkene. Hvorfor ikke legge noen av påskens dager til Legoland, Tivoli, Liseberg eller Disneyland? Barna vil garantert bli fornøyde. Her er fire favorittparker:

Legoland:

Legoland i Billund åpner dørene lørdag den 4. april. Denne dagen er det halv pris for å komme inn for hele familien. Kunne dere tenke dere å tilbringe to dager i parken, kan man kjøpe familiepakke med hotell og inngang i parken i to dager for prisen av en.

Årets store nyhet i Legoland er Pirate Wave Breaker, en sjørøverskute som man kan dra på tokt med. Dette er et nytt tilskudd i den populære sjørøverparken. Ellers kan barna være med på en himmelhøy hoppetur den nye Frog Hopper, årets nyhet i Miniland. I Lego studios kan man komme tett på Byggmester Bob og vennene hans i en morsom film i 4D.

POPULÆR: Legoland i Danmark er blant de aller mest populære lekeparkene for barn under 12 år.=

POPULÆR: Legoland i Danmark er blant de aller mest populære lekeparkene for barn under 12 år. © Foto: Wibecke Lie/Scanpix

FLYSIMULATOR: Årets nye attraksjon på Tivoli vil vekke oppsikt - både hos store og små. Alle kan prøve seg som flyger i denne flysimulatoren.=

FLYSIMULATOR: Årets nye attraksjon på Tivoli vil vekke oppsikt - både hos store og små. Alle kan prøve seg som flyger i denne flysimulatoren. © Foto: Tivoli

Tivoli

I København åpner årets sommersesong i Tivoli den 8. april. En av årets tøffe nyheter på Tivoli åpner først 1. mai. Tivolis nye trekkplaster er det nærmeste man kommer å simulere et riktig fly. Her gjelder det å feste sikkerhetsbeltene, for med en fart på opptil 100 kilometer i timen og 360 graders vendinger appellerer karusellen til hele følelsesregisteret. Karusellen beskrives som den villeste og hurtigste interaktive karusellen som noensinne er kjørt i Danmark. Her kan du lese mer om nyheten.

TIVOLI: Tivoli i København åpner dørene 8. april og kan være et besøk verdt i påsken.=

TIVOLI: Tivoli i København åpner dørene 8. april og kan være et besøk verdt i påsken. © Foto: Henrik Petit/EKKO

Liseberg:

I Sverige får man mye for pengene denne våren, derfor kan man få en billig fornøyelse med å legge turen til Gøteborg og fornøyelsesparken Liseberg. Liseberg åpner dørene 25. april, dessverre litt for sent til at man kan ta turen dit i påsken.

Årets nyhet på Liseberg er hanghai, en attraksjon som består av en 15, 5 meter høy gynge som går på hjul. Menneskene sitter fastspent i en stor sirkel slik at de ser på hverandre, mens sirkelen går frem og tilbake på skinner som strekker seg over 15 meter opp i været.

Disneyland:

Disneyland har oppe året rundt, men mange velger å ta turen til Disneyland i påsken. Da er det gjerne mildt i været og man kan få en forsmak på sommeren i Paris. Disneyland består av to parker; Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. På hjemmesiden kan du lese om mange tilbudspakker og hotellpakker med flere dagers inngang til parkene.

Les også:

Bygger Harry Potter-park

Slik blir Wonkas sjokoladefabrikk

Tilbake til Klikk Reise

Den store Disneyguiden

DISNEYMORO: Disneyland i Paris holder åpent året rundt. © Foto: Scanpix / AP

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!