Test av biler med 4x4

Her er 4x4-bilene vi har testet i år

19 modeller med trekk på alle fire har vært innom til test i løpet av året. Sjekk hvilke som er best.

Range Rover TDV6 2013
Range Rover TDV6 2013 Foto: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

Stortingsvalget er overstått, og vi er snart i midten av september. Selv om det kanskje ikke ser sånn ut på gradestokken, er det ikke til å komme fra at vinteren er like rundt hjørnet. Det betyr at bakken dekkes med et glatt, hvitt lag og mange sverger til firehjulsdrevne biler på dette underlaget.

Hittil i år er omtrent en tredjedel av de nye bilene som er registrert her til lands firehjulsdrevne. Det har vært en liten økning sammenlignet med fjoråret, og sannsynligvis vil det øke enda litt utover høsten.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor mange nordmenn velger en bil med drift på alle fire hjulene. Det gir veldig mye bedre fremkommelighet på vinteren, og hvis du er av typen som setter pris på over snittet aktivt kjøring, er også firehjulsdrift en fordel sammenlignet med de forhjulsdrevne bilene som finnes på markedet.

Hittil i år har vi testet 19 modeller som spenner over de fleste klasser. Den rimeligste modellen er Fiat Panda TwinAir som har en startpris på 199.900 kroner. I den andre enden av skalaen finner vi den gedigne luksusbilen Jaguar XJ med treliters kompressormatet sekser. Den koster fra snaue 1,4 millioner kroner. Noe for enhver smak, altså.

Les også:

Slik fikser du lakkskader billig

Vi sliter med å finne noen svakheter ved denne bilen

Her er bilene med best bakseteplass

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning