Nyhet: Tesla Model 3

Tesla Model 3 - her er den!

Interessen rundt en bilmodell har vel aldri vært større. Tidlig i morges ble Tesla Model 3 endelig lansert.

Publisert Oppdatert

I morges klokken 05:30 startet lanseringen av Elon Musks "secret master plan" og Teslas store volummodell, Tesla Model 3. Rykter om Model 3 har svirret rundt på nettet i lang tid, og vi må virkelig gi Tesla et klapp på skulderen for deres unike evne til å holde kortene tett til brystet. Svært lite info har lekket ut. Ikke engang et bilde.

Musk og Tesla skal også ha et klapp på skulderen for fantastisk markedsføring. Aldri før har vi vært vitne til større interesse rundt en bilmodell ingen vet noe om eller har sett et eneste bilde av.

115 000 bestilte biler på to døgn

Mangel på info stoppet ikke folk å strømme til Teslaforhandlere da Tesla åpnet for reservasjon av Model 3 i går. Rykter om lange køer utenfor Teslaforhandlerne ble bekreftet da Twitter etterhvert flommet over av bilder av hendelsen.

På to dager skal det ha blitt forhåndsbestilt 115 000 Model 3 gjennom Teslas forhandlere og på deres nettside, og mange av disse bladde gladelig opp reservasjonsdepositumet på 10 000 kroner.

De betalingsvillige må likevel se langt etter Model 3. Rykter skal ha det til at produksjonen ikke starter før sent i 2017, noe som betyr at de første kundene antagelig ikke vil få sin bil før tidlig i 2018, og kanskje så sent som i 2019.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

GLASSTAK: Model 3 ligner en hel del på Model S. Det store glasstaket skal gi bedre romfølelse innvendig.
GLASSTAK: Model 3 ligner en hel del på Model S. Det store glasstaket skal gi bedre romfølelse innvendig. Foto: Tesla

Model 3 framstår som et veldig godt kjøp

I motsetning til Model S og SUV-en Model X, er Model 3 en bil for massene. Den er 20 prosent mindre enn Model S, og på størrelse med mellomklassebiler som Audi A4, Mercedes C-klasse og BMW 3-serie. Model 3 skal ifølge Musk være den sikreste bilen i sin klasse.

Prisen er satt til 35 000 dollar (ca. 300 000 norske kroner) og framstår meget attraktiv når vi går Model 3 etter i sømmene:

- Model 3 er en mindre, men likevel rommelig bil som ifølge Musk har plass til fem voksne og godt med bagasjeromsplass. Baksetene kan foldes ned ved ytterligere behov.

- Model 3 gjør 0-100 km/t på under seks sekunder, og Musk lover raskere versjoner etter hvert.

- Model 3 har rekkevidde på minst 215 miles (346 kilometer), og Musk sier han håper å overgå dette.

- Model 3 har Autopilot maskinvare og mulighet til å benytte seg av Teslas hurtigladernettverk.

- Model 3 er å få med enten bakhjuls- eller firehjulstrekk.

- Model 3 har 15-tommers skjerm i breddeformat i dashbordet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning