Oslo Motor Show

Sveriges heftigste Volvo på norgesbesøk

Eieren kommer til Oslo Motor Show med den.

V70: Daniel Collins' spesielle V70 vant Vallåkraträffens ""Sveriges Häftigaste Volvo"" i år. Nå tar han turen til Oslo Motor Show.
V70: Daniel Collins' spesielle V70 vant Vallåkraträffens ""Sveriges Häftigaste Volvo"" i år. Nå tar han turen til Oslo Motor Show.
Publisert Oppdatert

Daniel Collins' Volvo V70 tok prisen som Sveriges Hotteste Volvo. Nå kommer han til Oslo Motor Show.

Collins' spesielle V70 vant Vallåkraträffens "Sveriges Häftigaste Volvo" i år. Dermed fikk 23-åringen, som til daglig jobber som bilopprettet i Hudiksvalla, lønn for strevet etter å ha jobber med bilen siden 2008. Han er imidlertid ikke ukjent med priser. Allerede i 2007 fikk han en tredjeplass for en Volvo 850.

- Det er stort å vinne. Som Volvo-eier er det ingen priser som overgår denne i Sverige, sa Collins til Aftonbladet etter å ha vunnet på Vallåkraträffen. Han jobber til daglig som bilopprettet i Hudiksvalla.

Vallåkraträffen er kanskje Sverigeste episenter for Volvo-fans. Det lille stedet mellom Landskrona og Helsingborg har trukket bilbyggere siden 1982. Konkurransen om de fineste bilene er knallhard.

Lappeteppe

Tanken bak Collins V70 har vært å skape en surfinspirert Volvo med en touch av California. Basen er en V70N fra 2001, men for øvrig er bilen noe av et puslespill. Det gikk for eksempel med hele seks forskjermer for å lage to nye, ifølge Aftonbladet. Hele fronten er fra andre generasjon S80 fra 2010, noe som krevde store justeringer for å få på plass panseret.

Bilen er nærmest en widebody-versjon, og forskjermene er for eksempel fem centimeter bredere enn normalt. Videre er dørene gjort om for å etterligne V70 andre generasjon, og støtfangerne er et potpurri av V70 facelift, S80II, V70II, S60 og XC70. Deler fra en Scania-lastebil og Audi RS4 er også blitt brukt.

På innsiden finner man ratt fra V70R og konsoll fra en 2003-modell av Volvo S60. Baksetet er fra V70 - 2006-modell.

Til tross for det omfattende arbeidet, anser ikke Collins seg ferdig med bilen.

- Jeg skal gjøre mer innvendig, samt foreta noen grep under panseret, sier Collins til Aftonbladet.

Les også:

Snart klart for Norges viktigste bilmesse

Lamborghini Aventador kommer til Oslo Motor Show

Kler av seg for Miss Tuning-kalenderen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning