BMW 3-serie coupe og kabriolet

Sportslig nytt fra BMW

BMW 3-serie coupe og kabriolet kommer i ny drakt til våren. Og det ryktes om lansering av en helt ny 3-serie en gang i 2011.

Publisert Oppdatert

Helt ny drakt er vel egentlig å ta litt i, for i første omgang dreier det seg om en facelift av 3-serie coupe og kabriolet. Noen nyheter på motorfronten vil også følge med i samme slengen.

Det mest iøyenfallende er fronten, der nye lykter og en bredere grill dominerer. Men også nedre del av fronten har fått ny look. Baklyktene beholder sin nåværende form, men reflektorene i baklyktene skal visstnok være re-designet og mer moderne.

Men BMW har ikke brukt all tiden på eksteriøret, for under panseret har det også blitt lagt ned en del jobb.

Den høyt rosede 3-literen med twinturbo vi kjenner fra 335i har mistet en turbo, så nå er det altså singelturbo med twin scroll-teknologi som gjelder.

FULL FRES: 400 Nm fra lave 1200 o/min burde sette god fart på den ""nye"" 3-serie coupe og kabriolet.
FULL FRES: 400 Nm fra lave 1200 o/min burde sette god fart på den ""nye"" 3-serie coupe og kabriolet. Foto: arkiv

Ny motor

Motoren har fått navnet N55 og skal visstnok ha bedre respons og mindre turbo-lag enn twinturbo-motoren. N55 ble lansert i 535 GT høsten 2009 og i vår test ga vi denne motoren hele seks prikker på terningen.

400 Nm fra lave 1200 o/min skulle vi tro er et godt utgangspunkt for sette fart på 3-serien.

Å trylle frem bedre ytelser og lavere forbruk og CO2-utslipp viser seg å være noe BMW er flinke til, og uten at tallene er klare lover selvfølgelig BMW å forbedre begge deler.

Sekstrinns manuell girkasse vil være standard, og for de som vil ha automat står BMWs sekstrinns steptronic på menyen over ekstrautstyr - med pads på rattet for de som liker det.

Prisen her til lands er naturlignok ikke klar enda. Dagens modell starter på rett over 900.000 kroner, og vi vil tippe 2011-modellen havner i omtrent samme prissjikt.

Les også:

Vårens luksusnyheter

Her er de nye familiebilene i 2010

Norske bilister kjører for sakte

Fem billige hverdagsmiddager

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning