Den første uken av Detroit-utstillingen drar seg mot slutten. Vi har fått se en god del viktige nyheter fra noen av verdens største bilprodusenter. En god del har vært miljø- og familievennlige biler.

Men selv om hovedfokuset har vært på de, i amerikanske øyne, mikroskopiske bilene har vi også fått se en del luksusbiler fra de forskjellige produsentene.

Mange av de viktigste nyhetene blir nok spart til Genéve-utstillingen i begynnelsen av mars, men både Mercedes og Audi har allerede vist frem noen av sine viktigste nyheter i år.

Også amerikanerne viser oss hvordan luksusfremtiden vil se ut. Cadillac XTS skal ta over for dagens STS- og DTS-modeller. I motsetning til tidligere luksusbiler fra andre siden av dammen ser denne ut til å kunne hamle opp med de europeiske konkurrentene. Hvis bildene av konseptet stemmer med slik bilen vil bli er det endelig slutt på hardplast og jukseskinn. Med en hybridløsning under panseret kan det jo hende det får et akseptabelt drivstofforbruk også.

I listen under finner du de viktigste luksusnyhetene fra årets NAIAS (North American International Auto Show).

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!