Ford GT:

Du må søke for å kjøpe Fords nye superbil

Tro det eller ei, men du må søke om å få kjøpe Fords nye superbil, Ford GT.

Publisert Oppdatert

Le Mans 1966: Trippelseier

Visste du at Ford GT40 opprinnelig ble laget for å feie Ferrari av tronen som langdistanse-mester tilbake på 60-tallet? Ford stilte med GT40 på start i Le Mans allerede i 1964, men alle de tre bilene havarerte underveis. 1965 var heller ingen stor suksess for Ford, til tross for at Shelby hadde tatt over kontrollen av bilene. Shelby førte riktignok GT40 til topps i langløpet Daytona 2000 i februar 1965, men resten av sesongen var en katastrofe.

I 1966 løsnet det skikkelig for Ford og Shelby. GT40 rullet inn til samtlige tre pallplasser både i 24-timersløpet på Daytona i februar og 12-timersløpet på Seebring, før de tok storeslem og alle tre pallplasser på Le Mans i juni samme år.

Jeg må innrømme at jeg satt morgenkaffen i halsen da jeg småtrøtt landet i kontorstolen i dag morges. I innboksen lå det et nyhetsbrev fra Ford, som gladelig kunne melde om at «Ford åpner offisielt for søknader om kjøp av superbilen Ford GT».

Hva?! Må du søke for å kjøpe en Ford GT? For all del, nye Ford GT er et råskinn og etter alt å dømme en fantastisk sportsbil, men unik er den på ingen måte ikke. Ikke mer unik enn andre superbiler der ute, og dem begynner det å bli mange av.

Prøver Ford å «ta en Ferrari»?, var min første tanke. Da den italienske superbilprodusentet lanserte deres siste superbil, LaFerrari, satt de som et krav til interessenter av bilen at de måtte ha kjøpt to nye Ferrarier fra merkeforhandler, OG eid til sammen seks Ferrarier de siste ti årene.

Ford hevder at de gjør dette for å gjøre kjøpsprosessen like unik som selve bilen, og begrunner det med at «den begrensede produksjonen av nye Ford GT har inspirert Ford Performance til å skape en unik, kundefokusert opplevelse i prosessen frem mot valg av kjøpere av den nye superbilen».

- Kjøpsprosessen for Ford GT er like unik som vår nye superbil. Vi opplever at GT-kundene er svært gode ambassadører for Ford, og vi ser frem til å gi dem en service som er like spesiell som selve bilen, sier Henry Ford III, global markedssjef for Ford Performance.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

KREVER SØKNAD: Du må søke for å kjøpe Fords nye superbil, Ford GT. Blir søknaden innvilget blir du kontaktet av Ford og får tilbud om å kjøpe den nye supersportsbilen.
KREVER SØKNAD: Du må søke for å kjøpe Fords nye superbil, Ford GT. Blir søknaden innvilget blir du kontaktet av Ford og får tilbud om å kjøpe den nye supersportsbilen. Foto: Skjermdump fra fordgt.com

Nesten som audition

Etter en runde med vurdering av søknader fra interesserte kjøpere, vil de utvalgte bli kontaktet med tilbud om å kjøpe en Ford GT.

- Søkere som får tilbud om kjøp vil bli kontaktet og gitt en unik og skreddersydd opplevelse ved hjelp av Ford GT Concierge Service, sier Henry Ford III.

Galskap, spør du oss.

Kort om Ford GT og dens historie

Ford GT40 fra 60-tallet har legendestatus, og på midten av 2000-tallet kom en retroversjon i form av Ford GT.

Her kan du lese vår duell mellom GT40 og GT

Retro-GT kom med en kompressormatet 5,4-liters V8er på 550 hester, mens nye Ford GT kommer med en twinturboladet 3,5-liters V6 EcoBoost-motor som yter 600 hk. Det er den kraftigste EcoBoost-motoren Ford noensinne har produsert.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning