Gavetips:

Sokker til jul?

Her er knippe julegaver du kanskje bør styre innom.

BILSOKK: Denne kan bringe deg ut av problemer på glatta.
BILSOKK: Denne kan bringe deg ut av problemer på glatta. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Del

Hvorfor ikke kjøpe noe som gjør en bileiers hverdag litt bedre? Og det finnes et vell av bilrelaterte varer der ute.

Varehuskjeder og bilrekvisita bugner av potensielle julegaver. Bileierorganisasjoner foreslår medlemskap som julegave. Bilbladene lokker med årsabonnement.

En liten spørrerunde i vår egen motorredaksjon røper at verktøysett er etterspurte saker. Samt holdere for mobiltelefoner og GPS-utstyr. For ikke å snakke om hjelpemidler til å holde bilen ren, i en årstid der nedsaltede veier begraver våre kjøretøy i skitt.

Hjelp til å holde bilen i gang i noe som tidvis minner om en ny istid, etterspørres også. Kompressordrevet starthjelp bør være en innertier under juletreet.

Vintersokker

Sokker nå igjen? Niks; vi tenker på Autosock; tekstilet som trekkes over dekket, til hjelp når du ikke kommer frem på glatta. Monteringen er enkel (ca. 2 minutter - vi har testet det selv), og Autosock er laget i flere størrelser, slik at de skal passe personbiler flest. Vær obs på at siste generasjon Autosock fungerer bedre på is enn på for eksempel tørr løssnø.

Veil. pris: 650,-

Starthjelp

Kulda huserer over hele landet. Mang en bileier stavrer seg ut til et batteri som har gitt etter for minusgradene. Før kunne man huke tak i naboen og bruke startkabler. I dag vegrer mange seg for slikt, siden moderne elektronikk i biler kan ta skade hvis startkabler brukes feil.

VENN I KULDA: Starthjelp er kjekt å ha når du skal ut å kjøre, og batteriet streiker.
VENN I KULDA: Starthjelp er kjekt å ha når du skal ut å kjøre, og batteriet streiker. Foto: Produsent
BILLIG: Biltema har en rimeligere versjon.
BILLIG: Biltema har en rimeligere versjon. Foto: Produsent

Men fortsatt finnes starthjelp, bare at den er kompressordrevet og gjør deg uavhengig av andre. Black & Decker, for eksempel, har en 350-ampere-versjon, som blant annet selges i NAF-butikkene. Biltema tilbyr på sin side en noe rimeligere versjon, med sigarettenner-uttak.

Ikke dumt å ha en sånn parat, som en "hjertestarter" for døde biler. Starthjelpen er også en garanti for økt popularitet i nabolaget i forfrosne tider. Ellers finner du slike starthjelp-kompressorer overalt; i bilvarehus og bilrekvisita.

Pris: 899,- (NAF-medlemmer)/ 999,-

399,- (Biltema)

Navi-app

Denne gaven er genial; ikke minst fordi den kan brukes som en siste liten-løsning hjemmefra, bare minutter før julen ringes inn. Du kan kjøpe et iTunes-kort hos Narvesen, 7-eleven, en Apple-forhandler eller en elbutikk-kjede, pålydende beløp på 150, 250 eller 500 kroner.

Med disse kortene kan man så laste ned applikasjoner via iTunes, for eksempel til bilnavigasjon med iPhone. Vi anbefaler IGO Myway, TomTom Nordic og NAVV Scandinavia.

Pris: 150,- / 250,- / 500,-

Bilklokke

Bil og klokker er to sider av samme sak, og da snakker vi om de såkalte "bilklokkene". De har gjerne rot i bilsport eller i et spesielt (og gjerne eksklusivt) bilmerke, eller i spesielle bilrelaterte hendelser.

Bilklokkene kjennetegnes primært ved at de har takometer (skala for hastighetsmåling) og kronograf (måler tidsintervaller). Mange finnes på markedet, fra legendariske Tag Heuer Monaco til rimeligere modeller som denne - Certina DS Podium GMT. Skinnreimen er utstyrt med "butterfly"-lås, og du kan velge mellom sort- eller sølvfarget skive.

PENGER TIL NAVI: Med et slikt skrapekort kan du laste ned et fullblods navigasjonssystem til din iPhone.
PENGER TIL NAVI: Med et slikt skrapekort kan du laste ned et fullblods navigasjonssystem til din iPhone. Foto: Produsent

Veil. pris: 3690,-

Verktøysett til hanskerom

Kjekt å ha! Og dette verktøysettet fra Biltema får du plass til i hanskerommet. Det består av 30 deler, med piper og skralle, samt skrutrekker og bits. Produsert i chrom vanadium stål, med ti års garanti.

Pris: 239,-

Mobil/GPS/Ipad-holder

BILKLOKKE: Er du interessert i biler, er du sannsynligvis interessert i klokker. Bilklokker.
BILKLOKKE: Er du interessert i biler, er du sannsynligvis interessert i klokker. Bilklokker. Foto: Produsent

Salget av GPS-navigatorer, smarttelefoner med bilrelaterte apper (som naviapper) og Ipad går så det griner. Mange lurer på hvor de kan finne gode holdere til disse.

Enkelte produsenter leverer egne holdere, men du kan finne noe som passer til det aller meste hos svenske Brodit. For eksempel kan du sette sammen en generell holder med en brakett som er laget for akkurat din bilmodell (feste i dashbordet).

Du kan bestille varene hos en rekke elbutikkkjeder og telebutikker, eller kjøpe dem på nettsteder. Det finnes også rimeligere konkurrenter på markedet; søk på nett og du får svar.

Veil. pris holder med 12V-lader, Iphone: 645,-

PASSER I HANSKEROMMET: Verktøysettet for bileieren.
PASSER I HANSKEROMMET: Verktøysettet for bileieren. Foto: Produsent

Brakett: 220,-

Ipad-holder: 699,-

Nakkestøttefeste for Ipad-holder: 645,-

Gavekort

Klarer du ikke å komme på noe selv i farten, er et gavekort fra en bilrekvisita-forhandler alltid en sikker vinner. Å være bileier medfører som kjent et regelmessig behov for visitter i slike ettermarkedsbutikker, som bugner av bilistsnadder som er nyttig, eller rett og slett bare kjekt å ha.

Pris: Opp til deg

Les også:

Slik pynter du pakkene

Motegaver til mannen som har alt

HOLDERE: Brodit har en holder for det meste, for de fleste.
HOLDERE: Brodit har en holder for det meste, for de fleste. Foto: Jann Lipka [email protected]

Julegaver for henne

Kjøp julegaver som varer

GAVEKORT: Alle bilrekvisitaer og bilvarehus tilbyr gavekort.
GAVEKORT: Alle bilrekvisitaer og bilvarehus tilbyr gavekort. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning