Nyhet: Skoda Superb stasjonsvogn

Enda mer plass i Superb

De første bildene og info om kommende Skoda Superb stasjonsvogn er sluppet.

Foto: Skoda
Publisert Oppdatert

Skoda slapp bilder og info om nye Superb allerede i februar i år, men da kun som sedan. Som kjent er det stasjonsvogn som gjelder her i Norge, derfor har vi ventet i spenning på stasjonsvognen. I dag kom de første bildene og info om hvor mye plass Skodaingeniørene har tryllet fram denne gangen. 

Superb er i likhet med en rekke andre nyere modeller fra VW-konsernet bygd med konsernets byggeklossystem (MQB). Det betyr at den teknisk sett er i nær slekt med biler som VW Passat og Golf av siste generasjon, og selvfølgelig også Octavia. Selv i småbilen Fabia brukes flere av de samme modulene.

Superb er den hittil største MQB-bilen (Modulare Querbaukasten, «modulbyggeklosser» for biler med tverrstilt motor). Kombikupeen med den store bakluka er 486 cm lang og 186 cm bred.

Akkurat hvor lang den nye stasjonsvogna er, er foreløpig uklart. Det vi vet, er at akselavstanden er 8 centimeter lengre enn i dag og at bagasjeromsvolumet går opp med 27 liter fra 633 til 660 liter. Og legger du ned bakseteryggen, har du enorme 1950 liter lastevolum til disposisjon.

ENORM PLASS: Bagasjeromsvoulmet øker med 27 liter fra 633 til 660 liter. I tillegg blir baksetet sju centimeter bredere enn i dagens Superb.
ENORM PLASS: Bagasjeromsvoulmet øker med 27 liter fra 633 til 660 liter. I tillegg blir baksetet sju centimeter bredere enn i dagens Superb. Foto: Skoda

Bredere baksete

Minst like viktig er bakseteplassen. Med større akselavstand følger enda bedre benplass i baksetet, noe som strengt tatt ikke var nødvendig om vi ser til dagens modell, der benplassen var god, men det skortet litt i bredden. Dagens Superb er nemlig lang og smal i fasongen.

Det har Skoda heldigvis gjort noe med. Baksetet i nye Superb skal være sju centimeter bredere enn i dagens modell.

Det ligger altså an til en intern duell i VW-konsernet mellom Superb og Passat. De to bilene vil tilbys med stort sett de samme motorene og girkassene, og begge kan fås med firehjulsdrift. Superb tilbys med tre dieselmotorer med fra 120 til 190 hk. Med bensin handler det om fem motorer fra 125 til hele 280 hk.

GOD LENGDE: Akkurat hvor lang nye Skoda Superb stasjonsvogn er, vet vi foreløpig ikke. Sedanen er i følge Skoda 486 centimeter lang.
GOD LENGDE: Akkurat hvor lang nye Skoda Superb stasjonsvogn er, vet vi foreløpig ikke. Sedanen er i følge Skoda 486 centimeter lang. Foto: Skoda

Rimeligere

Også når det kommer til informasjons- og betjeningssystemer har Skoda utstyr som er basert på samme teknologi som Volkswagen bruker. For eksempel kan skjermen i dashbordet «speile» en smarttelefon, slik at telefonens funksjoner enkelt kan betjenes.

Jan Erik Haugen, Skodas informasjonssjef i Norge, har tidligere sagt at Skodas mål er at prisene for Superb skal ligge litt under det en tilsvarende Passat koster. Prisene vil bli klare i juni. Nye Superb kommer til landet i høst.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning