Audi

Sjekk skistjernens monster-Audi

En nokså spesiell Audi, må vi si.

Publisert Oppdatert

Skiesset Jon Olsson har tidligere snakket med Vi Menn Bil Top Gear om sin veldige bilinteresse som startet tidlig hjemme i Mora. Listen over biler han har hatt er etterhvert blitt svært rikholdig.

I de seneste årene har svensken skapt en viss oppstandelse ved å sette skibokser på superbiler, blant annet på en Lamborghini Murciélago LP670 SuperVeloce og en Lamborghini Gallardo LP560.

Nå har svensken skaffet seg enda fartsglad bil, som selvsagt også bærer hans varemerke, skiboksen. Bilen er en meget spesiell versjon av Audi R8, tunet og stylet av den tyske Audi-spesialisten PPI. Selv beskriver Olsson bilen som "the carbon fiber winter monster".

Freestyle-stjernen er for tiden opptatt med Jon Olsson Invitational som går stabelen i Åre 7.april, og på sin vanligvis så aktive hjemmeside røper han ikke mye om sin nyervervede widebody karbon-Audi.

Ifølge gtspirit.com er det en PPI Design R8 Razor GTR, som er basert på Audi R8 V10 5,2 FSI med 525 hk.

Med PPIs bearbeidelse av den selvpustende V10-motoren yter den over 600 hk ved 7400 omdreininger, og har et maksimalt dreiemoment på 565 Nm ved 6400 omdreininger. Omfattende bruk av karbon gjør at vekten er redusert med 250 kilo. Bilen skal dermed greie 0-100 km/t på 3,2 sekunder og ha en toppfart på 335 km/t.

I tillegg ser det ut til at Olsson har benyttet seg av tuningspesialisten STaSIS. Dermed kan hans særegne Audi ha over 700 hk. Det gjør nok vei i vellinga.

Les også:

BMWs miljøvennlige råskinn

Denne superbilen er som skapt for Norge

Tidenes råeste muskelbil

Om Jon Olsson

Jon Olsson omtales ofte som verdens beste jibber/freestyler. Han opphavet til nær utallige triks innen freestyle-genren, som DJ Flip, Hexo Flip, Kangaroo Flip og The Tornado. Han har ni Winter X-games-medaljer og er opphavet til Jon Olsson Invitational og Jon Olsson Super Sessions i Åre.

Som så mange andre jibbere har også Olsson bakgrunn fra vanlig alpint, men han byttet ut alpinskiene med twintip allerede i 16-årsalderen. Han har imidlertid tatt mål av seg å konkurrere i OL i Sotsji og debuterte som proff alpinist i Val d'Isere i 2010.

7. april går den årlige konkurransen Jon Olsson Invitational av stabelen i Åre.

RAZOR'S EDGE: PPI Design R8 Razor GTR,
RAZOR'S EDGE: PPI Design R8 Razor GTR,

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning